15 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialSârbii vor o autostradă Belgrad-Timişoara

Sârbii vor o autostradă Belgrad-Timişoara

Viceprim-ministrul sârb Božidar Đelić, care a avut luni, la Bucureşti, o întrevedere cu premierul Emil Boc, a propus construirea unei autostrăzi care să facă legătura între România şi Serbia, un proiect despre care se vorbeşte de mai mulţi ani, fără a se materializa în vreun fel, informează NewsIn.

Viceprim-ministrul sârb Božidar Đelić a menţionat că ţara sa este interesată în dezvoltarea unor proiecte comune în domeniul turismului şi al infrastructurii, context în care a propus construirea unei autostrăzi care să facă legătura între România şi Serbia, iar primul-ministru Emil Boc a salutat această propunere, afirmând că şi România este interesată de o conexiune rutieră modernă cu Serbia, propunerea sârbă urmând a fi analizată din punct de vedere economic, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

Cei doi oficiali au discutat şi despre susţinerea pe care Sebia este dispusă să o ofere proiectului Strategiei Dunării, iniţiat de România şi Austria, care poate beneficia de finanţare europeană.

În urmă cu aproape trei ani, preşedintele de atunci al Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a avut o întrevedere cu şeful statului sârb, Boris Tadici, cu care a discutat, printre altele, despre construirea unei autostrăzi care să lege oraşele sârbeşti Belgrad şi Novi Sad şi care să ajungă până la Timişoara.

Cotidianul Nepszabadsag scria în 2007 că Ungaria, Serbia şi România fac planuri pentru construirea unei noi autostrăzi care să unească nord-estul Serbiei şi sud-vestul României cu Ungaria. Ambiţiosul proiect ar fi fost iniţiat de agenţia din Serbia a Institutului pentru Transporturi (CIP) şi era sprijinit de Magyar Kozut, o companie ungară de stat care se ocupă de reabilitarea drumurilor în ţinutul Csongrad, din sudul ţării.

Compania de Autostrăzi din România a declarat însă, în octombrie 2007, că nu a fost informată cu privire la proiectul construirii unui autostrăzii internaţionale care să unească nord-estul Serbiei şi sud-vestul României cu Ungaria.

Cele mai citite

Polonia verifică dacă judecătorul fugit în Belarus a spionat împotriva țării sale

Tomasz Szmydt, un judecător de la un Tribunal administrativ din Varşovia, a cerut luni azil în Belarus, spunând că a acţionat în semn de...

Polonia verifică dacă judecătorul fugit în Belarus a spionat împotriva țării sale

Tomasz Szmydt, un judecător de la un Tribunal administrativ din Varşovia, a cerut luni azil în Belarus, spunând că a acţionat în semn de...

Rusia amenință că va lovi instalații militare britanice după declarațiile lui David Cameron

Armata rusă ar putea lovi ”orice instalaţie sau echipament militar britanic pe teritoriul ucrainean şi nu numai”, în cazul în care Kievul va folosi...
Ultima oră
Pe aceeași temă