14 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialSârbii au încercat de mai multe ori să negocieze o predare voluntară...

Sârbii au încercat de mai multe ori să negocieze o predare voluntară a lui Ratko Mladici

Echipa sârbă responsabilă cu căutarea şi arestarea lui Ratko Mladici a încercat de peste zece ori să negocieze o predare voluntară a fostului lider militar al sârbilor din Bosnia, căutat de justiţia internaţională, scrie miercuri cotidianul Politika, informează Mediafax.

Cotidianul, citând o sursă apropiată echipei însărcinată cu căutarea, precizează că un fost ministru al Apărării, doi generali delegaţi de Statul Major şi fostul director al serviciilor secrete sârbe (BIA), Rade Bulatovici, au încercat, pe rând, să angajeze negocieri asupra unei predări a generalului Mladici.

Toate aceste iniţiative s-au desfăşurat prin intermediul fiului lui Ratko Mladici, Darko, dar au eşuat, a dat asigurări cotidianul.

Anchetatorii echipei, condusă de procurorul sârb specializat în crime de război Vladimir Vukcevici, preconizau să-l abordeze pe Darko Mladici, pentru că ei erau convinşi că Ratko Mladici nu a rupt niciodată în întregime contactul cu rudele sale.

Ratko Mladici, în vârstă de 68 de ani, este inculpat, din 1995, de Tribunalul Penal Internaţional (TPI) de la Haga pentru genocid, crime de război şi crime contra umanităţii, pentru rolul pe care l-a jucat în Războiul din Bosnia, între 1992 şi 1995. El este considerat principalul vinovat de masacrul de la Srebreniţa, în care au fost ucişi 8.000 de musulmani din Bosnia în 1995.

Mladici se ascunde de ani de zile de justiţia internaţională. Fuga lui afectează relaţiile Serbiei cu Uniunea Europeană.

Cele mai citite

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul sărbătorilor Pascale

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, 4 mai 2024, un mesaj cu prilejul Sărbătorilor Pascale celebrate de credincioșii ortodocși, greco-catolici, armeni și de cultele neoprotestante. “Sărbătoarea Sfintelor...

Te-ai săturat de tradiționalul miel canin de Paște și îți place vânatul? Stufatul din canis lupus cu coadă stufoasă e rețeta pentru tine!

Faptul că Paștele a picat atât de aproape de 1 Mai Muncitoresc anul acesta a creat o adevărată criză de miel canin pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă