17.8 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialSaptămână de foc în România: 4 incendii grave în 7 zile

Saptămână de foc în România: 4 incendii grave în 7 zile

România a trecut printr-o săptămână de foc la începutul lunii noiembrie, după ce mai multe incendii au izbucnit în câteva oraşe din ţară.

În București, 32 de persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 200 au fost rănite, în urma incendiului de vinerea trecută, din clubul Colectiv din Capitală. În prezent, 127 de persoane sunt internate în spitalele din Capitală, dintre care 65 de persoane sunt în stare critică şi gravă.

Ca urmare a acestei tragedii, mii de persoane s-au mobilizat pentru a dona sânge supravieţuitorilor incendiului, dar şi pentru a strânge fonduri pentru victime şi pentru familiile acestora. Totodată, din dorinţa de pedepsire a responsabililor pentru incidentul de vinerea trecută, românii din ţară, cât şi cei din diaspora au organizat proteste marţi, miercuri şi joi seara. Protestele continuă și vineri seara, când va avea loc și un marș al tăceri.

Incendiu într-un club din Constanța

După doar două zile de la tragedia din București, la Clubul Culture Pub, din subsolul Casei de Cultură din Constanțaa izbucnit un alt incendiu. În interiorul clubului se aflau duminică seara aproximativ 25-30 de persoane, iar două dintre ele au avut nevoie de îngrijiri medicale. Conform ISU, oamenii din club s-au autoevacuat înainte să ajungă la fața locului forțele de ordine. Primele indicii au arătat că focul ar fi izbucnit de la un panou electric.

Moara Șapte Spice din Brașov, în flăcări

În Brașov, cinci persoane au fost rănite și o persoană și-a pierdut viața în urma unui incendiului la moara Șapte Spice din Brașov. Inspecția Muncii (IM) va cerceta cauzele care au dus la producerea incendiului de joi seară. Totodată, incendiul a fost identificat incendiul drept accident colectiv de muncă.

Un nou incendiu în Capitală, la o săptămână după #Colectiv

Vineri după-amiază, un incendiu a izbucnit la parterul unui bloc din Piaţa Romană. Se presupune că incendiul a izbucnit după ce a luat foc materialul lemnos, la parterul imobilului cu şase etaje, fiind degajat fum gros la nivelul parterului şi al primului etaj. Pompierii au evacuat 10 persoane. Un bărbat care prezenta arsuri pe 20% din suprafaţa corpului, a fost transportat la Spitalul de Arși, iar două femei au fost transportate la Spitalul Floreasca. Alte trei persoane au refuzat transportul la spital, iar ceilalți patru evacuați sunt în stare bună.

 

Cele mai citite

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...

Milionarii de la One Properties United, campanie publicitară dubioasă în mass-media! În paralel, vor să ne închidă gura

Ziarul Financiar insistă cu o declarație a lui Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties, prin care se sugerează că un fond elvețian de...

Opt persoane au murit în accidentul de elicopter din Iran. Alături de președinte se aflau ministrul de externe și doi lideri regionali

Opt persoane se aflau în elicopterul care s-a prăbușit în Iran, toate cele opt persoane fiind declarate decedate. Principalul oficial care a murit este președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă