14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialȘanse extrem de mici de supraviețuire pentru unul dintre pompierii accidentați la...

Șanse extrem de mici de supraviețuire pentru unul dintre pompierii accidentați la ISU Călărași

Doi pompieri de la ISU Călăraşi au fost duşi la Spitalul de Arşi din Capitală, cu arsuri pe aproximativ pe 95 % la sută şi, respectiv, 30 la sută din suprafaţa corpului, după ce un rezervor cu combustibil din curtea ISU a explodat informează Mediafax.

 Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat a spus că pompierul care, potrivit primelor date medicale, are arsuri pe aproximativ 90% din suprafaţa corpului, a fost preluat de la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Călăraşi cu un elicopter SMURD şi dus în Capitală, unde a fost internat la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri.

Cel de-al doilea pompier rănit, care are arsuri pe aproximativ 30 la sută din suprafaţa corpului, a fost transportat cu o ambulanţă în Capitală şi internat la acelaşi spital, a mai precizat Raed Arafat.

Cei doi pompieri au fost supuşi unor intervenţii chirurgicale, imediat după ce au fost aduşi la spitalul din Capitală.

Medicii spun că cel mai grav accidentat dintre ei are șanse aproape nule de supraviețuire. Este vorba de un bărbat de 42 de ani care a luptat în trecut în Afganistan.

Starea celui de-al doilea pompier este stabilă.

Astăzi la Spitalul de Arși din Capitală a venit și Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu care s-a interesat de soarta celor doi pompieri răniți.

Cele mai citite

O nouă plângere la DNA pe numele lui Nicușor Dan

Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, s-a prezentat, astăzi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru a depune o plângere penală pe numele lui...
Ultima oră
Pe aceeași temă