23.4 C
București
duminică, 3 iulie 2022
AcasăSpecialSamsung renunţă la procesele contra rivalilor, ca sa scape de amenda de...

Samsung renunţă la procesele contra rivalilor, ca sa scape de amenda de la CE

Grupul sud-coreean Samsung s-a oferit să renunţe la declanşarea în Europa de procese legate de patente împotriva rivalilor, pentru a obţine încheierea amiabilă a unei investigaţii antitrust, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

Compania a luat această decizie după ce Comisia Europeană a avertizat că procesele intentate de Samsung încalcă reglementările antitrust ale UE. Astfel, Samsung ar putea evita o amendă de până la 18,3 miliarde de dolari dacă executivul de la Bruxelles acceptă oferta.

Citeşte şi: Samsung blochează accesul Iranului la aplicaţii

„Samsung s-a oferit să nu mai încerce timp de cinci ani să obţină, împotriva companiilor care acceptă o schemă de licenţiere, decizii judecătoreşti privind patentele care reprezintă standarde la nivelul industriei”, se arată în comunicatul Comisiei Europene.

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Joaquín Almunia a declarat că aşteaptă să primească în termen de o lună comentariile celorlalţi jucători din piaţă referitoare la propunerile companiei Samsung.

Samsung şi Apple, cei mai mari producători de smartphone-uri din lume, au în derulare procese în tribunale din peste zece ţări, în încercarea de a obţine o cotă cât mai mare din piaţa profitabilă a dispozitivelor mobile.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă