15 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialSamsung acceptă să plăteacă DAUNE de 528 milioane USD către Apple. Vezi...

Samsung acceptă să plăteacă DAUNE de 528 milioane USD către Apple. Vezi motivul disputei

Samsung acceptă să plătească Apple despăgubiri de 548 milioane de dolari, după cinci ani de procese între cele două companii, informează Mediafax.

Firma americană a dat în judecată Samsung, pentru încălcarea mai multor brevete pentru tehnologia smartphone.

Vineri, cele două companii au publicat o declarație comună. Conform acesteia, Samsung va face plata până pe 14 decembrie, dacă va primi o factură din partea Apple înainte de acest weekend.

După ani de procese şi apeluri, încasarea a peste jumătate de miliard de dolari este o victorie semnificativă pentru Apple. Dar, chiar dacă Samsung pare să capituleze, în comunicat se arată că grupul sud-coreean continuă să îşi rezerve dreptul să obţină rambursarea banilor de la Apple, relatează portalul The Verge.

Producătorul iPhone a dat pentru prima oară în judecată Samsung în primăvara anului 2011, în Statele Unite. Un an mai târziu, decizia justiţiei a fost în favoarea Apple, considerând că Samsung a încălcat brevetele Apple pentru funcţii precum tap-to-zoom şi gesturile multitouch.

Apple a cerut despăgubiri de 2,5 miliarde de dolari, dar a primit dreptul doar pentru 1 miliard de dolari. În urma mai multor apeluri, suma a fost redusă la 930 de milioane de dolari, iar în mai 2015 la 548 de milioane de dolari.

În comunicatul de vineri, Samsung îşi rezervă însă dreptul să ceară banii înapoi în procese viitoare. Mai mult decât atât, compania coreeană a anunţat în vară că cere Curţii Supreme a Statelor Unite revizuirea cazului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rusia atacă cibernetic Germania și Cehia. Ce măsuri s-au luat

Germania a anunţat luni că şi-a rechemat în ţară "pentru consultări" ambasadorul din Rusia, după ce vineri a acuzat un grup de hakeri ruşi...

SUA îndeamnă Turcia și Israelul să-și rezolve diferendele

Statele Unite(SUA) au îndemnat luni Turcia şi Israelul să rezolve diferendele dintre ele, după ce Ankara a anunţat că suspendă relaţiile comerciale în încercarea...

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...
Ultima oră
Pe aceeași temă