12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialSalvarea sufletului sau notorietate?

Salvarea sufletului sau notorietate?

Se stie ca vedetele cheltuiesc sume foarte mari pentru o multime de toane. Nici cand vine vorba de viata lor spirituala nu se dau in laturi de la excese, mai ales daca e vorba sa-si castige sufletul sau macar mai multa notorietate.

Tom Cruise (foto 3), care s-a gandit serios in adolescenta sa devina preot, este un avocat recunoscut al controversatei Biserici Scientologice, care crede in calatorii intergalactice si reincarnare. El a devenit membru al acesteia odata cu prima sa casatorie. Cruise petrece deseori mai multe zile in sediul central al bisericii, aflat in desertul californian. Actorul a donat acestei societati peste 3,6 milioane $.

 

Madonna (foto 1) a oferit si ea circa 30 milioane dolari pentru constructia mai multor centre Kabbala in diferite locuri ale globului. Ea a mers chiar in Israel pentru Anul Nou evreiesc si a petrecut o noapte care a costat-o 2.000 dolari in apartamentul prezidential al unui hotel de lux. Una dintre prietenele sale kabbaliste, actrita Demi Moore (foto 2), a raportat ca o petrecere spirituala pe care a organizat-o pentru Madonna a costat-o 40.000 $.

Orice persoana credincioasa simte nevoia sa mearga la o casa de rugaciune. Rapperul Kanye West a simplificat lucrurile si a ridicat una in propria locuinta. Casa lui de dimensiuni impresionante a capatat aspectul unei biserici atunci cand a angajat un artist care sa recreeze aici Capela Sixtina a lui Michelangelo pentru o suma care a depasit 350.000 $.

Atunci cand a venit momentul sa-i boteze pe micutii Brooklyn si Romeo, David si Victoria Beckham au construit o capela in stil gotic, de 192.000 $, chiar pe proprietatea lor. Desi cei doi parinti au spus ca vor o ceremonie crestina traditionala, Biserica Angliei a refuzat sa faca servicii in noua capela, pentru ca nu se afla pe un pamant sfintit. Cel care a oficiat serviciul a fost in cele din urma un episcop irlandez care i-a si cununat pe cei doi.

Traditionalistul catolic Mel Gibson a declarat ca in anul 2007 a donat 37 milioane dolari pentru construirea unei biserici in Malibu. De asemenea, actorul a investit 50 milioane in productia sa "Patimile lui Hristos"; o reusita financiara, pentru ca vanzarile biletelor au insemnat ele singure 500 milioane $.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă