16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialSalariile la ANAF și Finanțe, MAJORATE cu peste 60%

Salariile la ANAF și Finanțe, MAJORATE cu peste 60%

UPDATE: Alianța Națională a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX a transmis că majorarea de peste 50% a salariilor de bază acordată de la 1 noiembrie 2015 angajaților din sectorul finanțe vizează doar salariații din structurile centrale. De aceea, luni, toate sindicatele afiliate vor organiza ședințe cu membrii de sindicat pentru a decide reacția la nivel național față de această decizie a Guvernului, potrivit unui comunicat SED LEX, citat de Agerpres. 

“Pentru o corectă informare a opiniei publice referitoare la creșterile salariale acordate angajaților din finanțe prin OUG nr. 47/2015, Biroul Executiv al Alianței Naționale a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX face precizarea că de majorarea de peste 50% a salariilor de bază, începând cu 1 noiembrie 2015, vor beneficia aproximativ 3.000 de persoane, mai precis numai salariații din cadrul structurilor centrale ale Ministerului Finanțelor Publice și ANAF, nu și cei 23.000 de angajați din structurile teritoriale (administrațiile județene ale finanțelor publice). Luni, 2 noiembrie 2015, toate sindicatele afiliate la Alianța SED LEX (muncă, pensii, finanțe, primării, garda de mediu, statistică) vor organiza ședințe cu membrii de sindicat pentru a decide reacția la nivel național față de această decizie a Guvernului”, se precizează în comunicat.

————

UPDATE: 5.700 de funcționari publici ai Ministerului de Finanțe vor avea salariile majorate, în medie, cu 22%, potrivit Digi24.ro

————

Guvernul a majorat salariile funcționarilor publici din ANAF și Ministerul de Finanțe cu peste 60%. Aceștia vor primi salarii mai mari din 1 noiembrie, informează B1 TV. 

Salariile pentru angajații din funcționarii publici și personalul contractual din aparatul propriu al Ministerului Finanțelor și al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, precum și din Agenția Națională pentru Achizitii Publice și Directia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili au fost majorate prin derogare de la lege, însă Executivul nu a făcut nicio precizare în acest sens. 

Bogdan Hossu, reprezentant Cartel Alfa, a declarat într-o intervenție telefonică la postul B1 TV că mărirea salarială din acest sector a fost publicată  în Monitorul Oficial, deși inițial s-a spus că nu există bani pentru alte măriri salariale.

“Nici noi n-am știut, dar joi s-a publicat în MO ordonanța care face trimitere la rectificarea de buget național și în cadrul acesteia am constatat că s-a adăugat un nou articol 63 care face această creștere salarială pentru funcționarii publici de la Ministerul de Finanțe, ANAF și restul structurilor”, a declarat acesta.

“Creșterea cu 35 de clase de salarizare înseamnă aproximativ 60%. Nu e problema creșterii de salarii. E benefică. Este discrepanța dintre celelalte creșteri la alte categorii de personal și faptul că cu 4 zile înainte de discutarea în Guvern, s-a discutat la Comisia de Muncă din Ministerul de Finanțe ordonanța 27 referitoare la creșteri salariale pentru anumite categorii de bugetari, iar anumiți parlamentari au dorit să facă niște amendamente în care dădea între 10 și 20% și altor categorii. În plenul comisiei au respins amendamentele și au venit reprezentanți de la Ministerul Public care au zis că nu mai sunt bani. E o discriminare făcută între categoriile de personal”, a mai adăugat acesta.

 

Cele mai citite

Unirea Shopping Center: Inima Comercială a Bucureștiului

Situat în centrul vibrant al Bucureștiului, Unirea Shopping Center nu este doar un simplu centru comercial, ci o emblemă a orașului, fiind unul dintre...

Dinamo și-a aflat adversara din semifinalele EHF European League

Dinamo Bucureşti și-a aflat adversara din semifinalele EHF European League. Astfel, conform tragerii la sorți de vineri, „Dulăii” se vor lupta pentru un loc...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu către jurnaliști, de Ziua Mondială a Libertății Presei

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, cu prilejul Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, că activitatea de jurnalist, cu toate valenţele sale, are în sine...
Ultima oră
Pe aceeași temă