19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialS-a pus temelia locuinţelor ieftine

S-a pus temelia locuinţelor ieftine

Primarul Mangaliei a pus o „capsulă a timpului” în fundaţia primului bloc de locuinţe în regim de închiriere din localitate.

După o scurtă slujbă de sfinţire a fundaţiei, oficiată de preotul paroh Iulian Rotaru, primarul Mihai Claudiu Tusac a vorbit oamenilor: „Iată că, la puţin timp după ce am inaugurat lucrările la locuinţele sociale, ne aflăm astăzi la acelaşi eveniment fericit, dar la alt tip de locuinţe, cele în regim de închiriere. Aceste locuinţe sunt dedicate tinerilor din municipiul Mangalia care-şi doresc condiţii de viaţă normale într-o ţară europeană. Ei pot începe cu pasul drept drumul prin viaţă, vor avea o şansă corectă având propriul lor acoperiş deasupra capului. Prin acest proiect vom avea zeci de locuinţe comode, frumoase pentru tinerii din Mangalia.

„Capsula timpului depusă de primarul Claudiu Tusac şi deputatul Eduard Martin conţinea imagini prezentând viziunea de viitor a acestui cartier modern, schiţa de proiect şi un mesaj peste timp. La iniţiativa primarului, la Mangalia au început deja lucrările de construcţie la locuinţele sociale (primul imobil are deja parter şi se lucrează intens astfel încât în toamna 2011 primele familii să poată intra în „casă nouă”), s-au inaugurat lucrările la locuinţele în regim de închiriere şi urmează să aibă loc în curând inaugurarea lucrărilor la locuinţele ieftine pentru tineri. Beneficiari sunt peste 1400 de familii de tineri, şi nu numai, din municipiul Mangalia. Locuinţele în regim de închiriere pot fi achiziţionate de locatari după o perioadă de doi ani, dacă aceştia îşi vor manifesta dorinţa. 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă