24.5 C
București
sâmbătă, 1 octombrie 2022
AcasăSpecialS-A DECIS: Meridian Taxi va administra staţia de taxi de la intrarea...

S-A DECIS: Meridian Taxi va administra staţia de taxi de la intrarea în Gara de Nord

Compania Meridian Taxi a câştigat licitaţia pentru închirierea spaţiului de la intrarea în Gara de Nord cu destinaţia parcare taxi – îmbarcare/debarcare călători, a anunţat, luni, CFR SA, într-un comunicat de presă.

Conducerea CFR SA doreşte ca prin atribuirea acestui tip de serviciu către o societate specializată să creeze premisele unei îmbunătăţiri substanţiale a serviciilor de taximetrie, să crească gradul de siguranţă a călătorilor şi să elimine practicile taximetriştilor-pirat.

”Dreptul de folosinţă a terenului în suprafaţă de 300 mp, situat la intrarea în staţia CF Bucureşti Nord – zona Coloane, a fost atribuit la preţul de 5 lei/mp/lună, fără TVA, termenul pentru semnarea contractului fiind de 5 zile de la adjudecare. Câştigătoarea licitaţiei are obligaţia de a instala 4 touchscreen-uri, un sistem video de supraveghere, bariere la intrarea şi, respectiv, la ieşirea din spaţiu, de a asigura personalul necesar operării acestora şi de a semnaliza existenţa acestei staţii oficiale de TAXI în interiorul Gării de Nord”, se arată în comunicatul CFR.

Caietul de sarcini a fost achiziţionat de 10 agenţi economici, documentaţia de participare fiind depusă de un singur ofertant, SC MERIDIAN TAXI SRL.

De asemenea, ”pentru îmbunătăţirea imaginii Gării de Nord şi a creşterii calităţii serviciilor oferite călătorilor, CFR SA a luat şi alte măsuri, cum ar fi implementarea reţelei de internet wi-fi gratuit, lansarea profilului de Facebook: https://www.facebook.com/GaraDeNordBucuresti, instalarea unor panouri indicatoare bilingve pentru o mai uşoară orientare a călătorilor, schimbarea chioşcurilor de la capătul peroanelor, dar şi lansarea iniţiativei de a transforma Gara de Nord”, mai precizează CFR

Gara de Nord este administrată de Compania Naţională de Căi Ferate CFR, care se ocupă de întreaga infrastructura feroviară a ţării.

Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 220: Federația Rusă a blocat rezoluția ONU ce condamnă referendumurile

UPDATE , ora 10:36: Ihor Muraşov, directorul general al centralei Zaporojie, a fost reţinut de o patrulă rusă, a anunţat compania nucleare ucraineană de...

Poștaștii vor aduce acasă brățara “Butonul Roșu”

Poșta Română a devenit partener, în dezvoltarea la nivel național, al sistemului Butonul Roșu. Acest serviciu vine în completarea numărului unic de urgență 112...

Dan Cărbunaru: „România are ocazia să acceseze noi resurse de gaz, prin operaționalizarea Interconectorului de Gaze Grecia-Bulgaria”

Sâmbătă, 1 octombrie, a fost inaugurat oficial interconectorul de gaze dintre Grecia și Bulgaria. Această mutare schimbă regulile jocului pe piața energiei, a spus...
Ultima oră
Pe aceeași temă