21.7 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSpecialRușii i-au făcut lui PUTIN o statuie din ciocolată

Rușii i-au făcut lui PUTIN o statuie din ciocolată

O statuie din ciocolată a preşedintelui Vladimir Putin va fi expusă, sâmbătă, la Sankt Petersburg, informează BBC.

Statuia, realizată în mărime naturală, va fi expusă la Festivalul Ciocolatei organizat în oraşul Sankt Petersburg. Pentru confecționarea acestei lucrări, artiștii au consumat  70 de kilograme de ciocolată.

Creatorii statuii din ciocolată a preşedintelui Putin au adăugat lângă aceasta şi o statuie din ciocolată a unuia dintre câinii politicianului rus, Connie, precum şi o sculptură ce reprezintă o servietă.

"Opera de artă" a fost creată de sculptorul Nikita Gusev. Organizatorii festivalului se aşteaptă ca această statuie să fie omologată şi ca un nou record mondial Guinness.

După festival, sculptura nu va fi nici mâncată, nici vândută, ci va reveni în atelierul din Sankt Petersburg în care a fost modelată, unde va fi păstrată la o temperatură scăzută.

Unul dintre organizatorii expoziției a spus că i-a venit ideea statuii lui Putin de la o statuie similară, tot din ciocolată, care a fost construită anul trecut și care l-a reprezentat pe papa Francisc.

Acum un an, o fabrică de produse alimentare din Rusia lansase tablete de ciocolată având pe ambalaj fotografia lui Putin.

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă