12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialRusia va investi circa 200 milioane de dolari în construirea unui circuit...

Rusia va investi circa 200 milioane de dolari în construirea unui circuit de Formula 1

Rusia va investi aproximativ 200 milioane de dolari în construirea unui circuit în staţiunea Soci, de la malul Mării Negre, pentru a găzdui curse de Formula 1 începând din 2014, a declarat Dmitri Kozak, viceprim-ministru, potrivit Agerpres.

“Vom trasa un circuit prin acest oraş şi vom face tot ceea ce este necesar pentru a găzdui Formula 1”, a subliniat Kozak, care se află pentru diverse întâlniri la Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite. Oficialul rus a adăugat că investiţia din circuitul de la Soci va fi recuperată în 5 ani, contractul cu organizatorii campionatului mondial fiind pentru perioada 2014-2022, cu posibilitatea de prelungire pe alţi 5 ani.

Iniţial, Bernie Ecclestone, trezorierul Formulei 1, şi-ar fi dorit un circuit urban în imediata apropiere a Kremlinului şi Pieţei Roşii din Moscova, în stilul Monaco. Potrivit cotidianului Kommersant, Rusia va plăti 40 milioane de dolari pentru dreptul de a găzdui o cursă în calendarul anual al Formulei 1 la Soci, localitatea care va găzdui Jocurile Olimpice de iarnă din 2014.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă