13.7 C
București
joi, 21 octombrie 2021

NATO antrenează o brigadă multinațională pe teritoriul Geogiei. Rusia susține că exercițiul afectează stabilitatea la Marea Neagră

13 țări membre NATO și partenere participă la un exercițiu militar organizat, în luna noiembrie, pe teritoriul acestei țări din zona Mării Negre.

În replică, Rusia a lansat, marți, un nou avertisment, printr-un comunicat al Ministerului de Externe de la Moscova.

"Rusia vede în aceste activități o serioasă amenințare la adresa stabilității și a păcii în regiune. Vecinii Georgiei – Abhazia și Osetia de Sud – și-au exprimat în mod repetat preocuparea față de aceste activități", susține Ministerul de Externe de la Moscova.

Comunicatul face referire și la exercițiile precedente ale NATO pe teritoriul Georgiei, "Noble Partner" din luna mai 2016 și "Agile Spirit" din luna septembrie.

Exercițiul care se desfășoară în perioada 10 – 20 noiembrie 2016 la baza militară Vaziani de lângă Tbilisi este coordonat de Comandamentul Aliat pentru Transformare al NATO. Scopul exercițiului este antrenarea conducerii unei brigăzi multinaționale.

Una dintre țările NATO care paricipă la exercițiul din Georgia este România.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă