12.7 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialRusia se opune condamnării represiunilor din Siria

Rusia se opune condamnării represiunilor din Siria

Ministrul rus de Externe a respins apelul Franţei în favoarea adoptării unei rezoluţii ONU de condamnare a represiunii din Siria, relatează AFP, potrivit Mediafax.

Serghei Lavrov a apreciat, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său american, Hillary Clinton, că diplomaţia nu constă neapărat în “marcarea de puncte”.

“Scopul nostru este să rezolvăm probleme, dar să condamnăm anumite persoane fără a veni şi cu soluţii nu ne va duce nicăieri“, a spus el.

Organizaţiile neguvernamentale siriene afirmă că reprimarea mişcărilor de protest s-a soldat cu cel puţin 1.300 de victime, iar alte 12.000 de persoane au fost arestate.

Patru state europene (Marea Britanie, Franţa, Germania şi Portugalia) au depus cu câteva săptămâni în urmă un proiect de rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU, care condamnă represiunea şi cere reforme politice, însă Rusia şi China, ambele membre permanente ale Consiliului, se opun votării textului.

Ministrul francez al Apărării, Gérard Longuet, a apreciat că “blocajul” instituit de Beijing şi Moscova este “indecent”.

Susţinătorii regimului sirian au atacat luni reprezentanţele la Damasc ale Statelor Unite şi Franţei, pentru a protesta faţă de vizita de săptămâna trecută a ambasadorilor celor două ţări în oraşul rebel Hama.

Cele mai citite

Staycation: 5 idei pentru o minivacanță în propriul oraș

Staycation este un concept nou din industria turistică, dar care capătă din ce în ce mai multă popularitate. Rezultatul a două cuvinte din limba...
00:01:06

Indonezia: O nouă erupție a Muntelui Ruang și închiderea unui aeroport internațional învecinat

Muntele Ruang, un vulcan din nordul Indoneziei, a erupt de mai multe ori marți, conform Agenției de Vulcanologie a arhipelagului, provocând evacuări, închiderea unui...

Continuă pasa neagră a Rapidului! Giuleștenii, învinși pe teren propriu de Universitatea Craiova

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-1 în fața Rapidului, în Giulești, grație golului macat la ultima fază de Alexandru Crețu. Universitatea a deschis...
Ultima oră
Pe aceeași temă