19.4 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialRusia recrutează delfini pentru a forma o brigadă specială de „spioni”

Rusia recrutează delfini pentru a forma o brigadă specială de „spioni”

Armată rusă vrea să cumpere cinci delfini pentru a forma o brigadă specială de „spioni”, informează CNN.

Într-un document care prezintă achiziţiile pe care urmează să le facă Ministerul Rus al Apărării, postat pe un site guvernamental oficial şi citat de CNN, se arată că Federaţia Rusă caută cinci delfini din specia bottlenose, trei masculi şi două femele, necesari pentru serviciul militar.

Documentul conţine mai multe detalii, cum ar fi lungimea animalelor – între 2,3 şi 2,7 metri – şi vârsta – între 3 şi 5 ani.

Armata este dispusă să plătească 350.000 de ruble (aproape 5.000 de dolari) pentru fiecare delfin. Dorind să se asigure că nu cumpără animale incapabile, textul precizează că acestea trebuie să „prezinte activitate motorie”, să nu aibă defecte vizibile pe piele, să aibă toţi dinţii – fără zgârieturi sau fisuri -, iar ritmul respirator trebuie să fie între două şi maximum patru respiraţii pe minut. Între cerinţe se mai numără şi obligativitatea ca „delfinii bottlenose să demonstreze că au abilităţi fizice”.

Ordinul de cumpărare mai cere ca delfinii să fie prinşi în prezenţa specialiştilor în mamifere marine şi să fie „transportaţi omeneşte, în bazine cu apă de mare”.

De-a lungul timpului, animalele au avut roluri importante în bătălii, de la elefanţii lui Alexandru cel Mare până la caii care au fost folosiţi în al Doilea Război Mondial. Câinii au fost folosiţi pentru o mulţime de sarcini variate, de la transmiterea de mesaje şi întinderea de linii de comunicare până la mirosirea minelor.

Şi delfinii au fost animale acvatice de serviciu în trecut, atât pentru marina americană, cât şi pentru armata rusă. Aceştia au fost aleşi pentru că sunt mamifere care pot fi foarte bine antrenate şi sunt capabile să detecteze numeroase riscuri, cum ar fi minele marine sau scafandrii inamici, şi se pot strecura printre blocade sau în zone restricţionate.

În 2015, Hamas a considerat că a capturat cea mai sofisticată tehnologie israeliană de spionaj – un delfin spion. Agenţi ai Brigăzilor Qassam – latura militară a Hamas-ului – au confiscat atunci dispozitivele de spionaj montate pe spatele peştelui.

Din ordinul de cumpărare al armatei ruse nu reiese şi scopul noii brigăzi de delfini. Se ştie, însă, că după anexarea Crimeei de către Rusia în 2014, delfinii de război ucrainieni au fost forţaţi să schimbe tabăra. La momentul respectiv, agenţia rusă de ştiri Ria Novosti, scria că „programul de luptă cu delfini din Sevastopol va fi păstrat şi redirecţionat în interesele marinei ruse”.

Cele mai citite

World Press Photo, cea mai importantă expoziție de fotojurnalism, este expusă la București

Cea de-a 67-a ediție a World Press Photo, cea mai importantă expoziție globală de fotojurnalism, este expusă în Piața Universității din București. Expoziția va putea...

WC-urile din curțile școlilor vor fi secții de votare, ca tot alegătorul să găsească o utilitate buletinului de vot

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru a elimina preconcepțiile conform cărora toaletele din curțile unităților de învățământ preuniversitar fără canalizare nu sunt bune de nimic, Guvernul...

PAOK Salonic poate fi din nou campioană! Trupa lui Răzvan Lucescu e la un meci de titlu

PAOK Salonic, formația antrenată de Răzvan Lucescu, a învins-o cu scorul de 4-1 pe Panathinaikos Atena și a trecut pe prima poziție în campionatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă