2.7 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSpecialRusia recrutează delfini pentru a forma o brigadă specială de „spioni”

Rusia recrutează delfini pentru a forma o brigadă specială de „spioni”

Armată rusă vrea să cumpere cinci delfini pentru a forma o brigadă specială de „spioni”, informează CNN.

Într-un document care prezintă achiziţiile pe care urmează să le facă Ministerul Rus al Apărării, postat pe un site guvernamental oficial şi citat de CNN, se arată că Federaţia Rusă caută cinci delfini din specia bottlenose, trei masculi şi două femele, necesari pentru serviciul militar.

Documentul conţine mai multe detalii, cum ar fi lungimea animalelor – între 2,3 şi 2,7 metri – şi vârsta – între 3 şi 5 ani.

Armata este dispusă să plătească 350.000 de ruble (aproape 5.000 de dolari) pentru fiecare delfin. Dorind să se asigure că nu cumpără animale incapabile, textul precizează că acestea trebuie să „prezinte activitate motorie”, să nu aibă defecte vizibile pe piele, să aibă toţi dinţii – fără zgârieturi sau fisuri -, iar ritmul respirator trebuie să fie între două şi maximum patru respiraţii pe minut. Între cerinţe se mai numără şi obligativitatea ca „delfinii bottlenose să demonstreze că au abilităţi fizice”.

Ordinul de cumpărare mai cere ca delfinii să fie prinşi în prezenţa specialiştilor în mamifere marine şi să fie „transportaţi omeneşte, în bazine cu apă de mare”.

De-a lungul timpului, animalele au avut roluri importante în bătălii, de la elefanţii lui Alexandru cel Mare până la caii care au fost folosiţi în al Doilea Război Mondial. Câinii au fost folosiţi pentru o mulţime de sarcini variate, de la transmiterea de mesaje şi întinderea de linii de comunicare până la mirosirea minelor.

Şi delfinii au fost animale acvatice de serviciu în trecut, atât pentru marina americană, cât şi pentru armata rusă. Aceştia au fost aleşi pentru că sunt mamifere care pot fi foarte bine antrenate şi sunt capabile să detecteze numeroase riscuri, cum ar fi minele marine sau scafandrii inamici, şi se pot strecura printre blocade sau în zone restricţionate.

În 2015, Hamas a considerat că a capturat cea mai sofisticată tehnologie israeliană de spionaj – un delfin spion. Agenţi ai Brigăzilor Qassam – latura militară a Hamas-ului – au confiscat atunci dispozitivele de spionaj montate pe spatele peştelui.

Din ordinul de cumpărare al armatei ruse nu reiese şi scopul noii brigăzi de delfini. Se ştie, însă, că după anexarea Crimeei de către Rusia în 2014, delfinii de război ucrainieni au fost forţaţi să schimbe tabăra. La momentul respectiv, agenţia rusă de ştiri Ria Novosti, scria că „programul de luptă cu delfini din Sevastopol va fi păstrat şi redirecţionat în interesele marinei ruse”.

Cele mai citite

Un bărbat înarmat a deschis focul într-un campus din Las Vegas

Un bărbat înarmat a deschis focul într-un campus din oraşul american Las Vegas, rănind mai multe persoane, apoi a fost găsit mort, au anunţat...

Congresul american nu a adoptat un pachet financiar masiv pentru Ucraina și Israel

Congresul american a eşuat miercuri în adoptarea unui pachet financiar masiv de peste 106 miliarde de dolari reclamat cu insistenţă de preşedintele Joe Biden,...
00:00:41

Departamentul de Stat: SUA s-ar opune oricărei „zone tampon” din Gaza

SUA s-ar opune oricărei zone tampon propuse în interiorul Fâșiei Gaza, deoarece ar încălca poziția Washingtonului conform căreia dimensiunea enclavei palestiniene nu trebuie redusă...
Ultima oră
Pe aceeași temă