21.5 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăSpecialRusia: Putin convoacă rezerviștii la antrenamente

Rusia: Putin convoacă rezerviștii la antrenamente

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat, joi, un decret privind convocarea rezerviștilor la centrele de antrenament pe anul 2015, decizie ce intervine pe fondul degradării situației din estul Ucrainei și al deciziei NATO de a-și consolida capacitățile pe flancul său estic, relatează TASS, citat de Agerpres.

Citeşte şi: UPDATE: Merkel și Hollande se întâlnesc, vineri, cu Vladimir Putin

Documentul a intrat în vigoare din momentul semnării și a fost dat publicității pe portalul informațiilor oficiale Garant.ru.

Rusia convoacă anual rezerviștii, iar problemele de organizare și de desfășurare a exercițiilor de formare și antrenament militar sunt reglementate prin dispoziții speciale.

De data aceasta, decretul președintelui rus privind convocarea rezerviștilor apare ca urmare a demersurilor diplomatice intense pentru rezolvarea conflictului din estul Ucrainei, unde situația s-a deteriorat semnificativ în ultimele săptămâni.

Cu doar două zile în urmă, înaintea vizitei de joi, în capitala ucraineană a președintelui Franței, Francois Hollande, și a cancelarului german Angela Merkel, șeful statului ucrainean, Petro Poroșenko, declarase, într-un interviu pentru El Pais, că nu exclude instaurarea legii marțiale în țară, după ce Kievul a instituit recent starea de urgență în regiunile separatiste Donețk și Lugansk și starea de alertă maximă pe întreg teritoriul Ucrainei.

Citeşte şi: Kerry, Merkel și Hollande – misiune la Kiev

Poroșenko a exclus posibilitatea desfășurării unei forțe de menținere a păcii în estul Ucrainei, fie ea rusă sau internațională. "Nu avem nevoie de forțe de ocupație și nu există niciun motiv pentru desfășurarea unei forțe de menținere a păcii. Ucraina poate și singură să-și controleze granița", a afirmat tranșant președintele ucrainean.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Aleksandr Lukașevici, a declarat, anterior, că problema trimiterii unei forțe de pace în estul Ucrainei va fi abordată la reuniunea dintre Vladimir Putin, Angela Merkel și Francois Hollande, care va avea loc vineri după-amiază la Moscova.

Cele mai citite

DISPERARE. Grindeanu modifică iar legea doar ca să scape de Spitalul CF 2 din București

După ce a fost făcut KO în această săptămână de ministrul Educației, Ligia Deca, care nu a fost de acord cu trecerea Spitalului...

Topul motivelor pentru care românii ar refuza un job

69% dintre angajații români participanți la un studiu internațional spun că ar refuza o ofertă de job dacă ar avea o experiență neplăcută la...

Avion, nevoit să aterizeze de urgență, din cauza furtunii de noaptea trecută. 3 membri ai echipajului au necesitat îngrijiri medicale

Avionul Airbus 320 al companiei WizzAir a intrat noaptea trecută în zona de furtună din dreptul aeroportului Craiova. Turbulența severă întâlnită a produs probleme medicale...
Ultima oră
Pe aceeași temă