30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialRusia propune un armistiţiu bilateral şi o misiune specială a OSCE în...

Rusia propune un armistiţiu bilateral şi o misiune specială a OSCE în estul Ucrainei

Rusia a propus partenerilor din Consiliul de Securitate ONU adoptarea unei rezoluţii care ar obliga la instituirea unui armistiţiu bilateral în estul Ucrainei şi ar conferi un rol mai important OSCE, informează Mediafax.

Rusia a distribuit un proiect de rezoluţie în acest sens, dar, deocamdată, nu a fost solicitată convocarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate ONU.

"Consiliul de Securitate trebuie să ceară imperativ parţilor implicate în conflictul ucrainean să înceteze ostilităţile. Solicitarea vizează şi separatiştii", a declarat ambasadorul rus la Naţiunile Unite, Vitali Ciurkin, citat de AFP.

"În plus, Consiliul de Securitate trebuie să exprime preocuparea privind pierderile din ce în ce mai mari de vieţi civile şi să invite Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa să faciliteze depăşirea conflictului prin intermediul unei misiuni speciale de monitorizare", adaugă diplomatul rus.

Cel puţin 30 de militari şi poliţişti ucraineni au fost ucişi vineri într-un atac insurgent care a vizat un punct vamal situat la frontiera dintre Ucraina şi Rusia. 

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a declarat că autoritãţile ucrainene îi vor distruge pe autorii atacului cu rachete comis la un punct vamal din estul ţării.

"Pentru viaţa fiecărui militar, insurgenţii vor plăti cu zeci şi sute de vieţi. Nici măcar un singur terorist nu va putea evita responsabilitatea, fiecare va primi ceea ce merită", a ameninţat Poroşenko.

Cele mai citite

Șefii apărării din Rusia și din SUA au stabilit primele dialoguri

Șefii apărării din SUA și Rusia, Lloyd Austin și Andrei Belousov, au vorbit ieri la telefon, într-un dialog neobișnuit între cele două mari puteri...

Doi cetățeni ucraineni au fost recuperați de Salvamont și Poliția de Frontieră în Munții Maramureșului

Cei doi cetăţeni ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului au fost găsiţi de echipa mixtă formată din salvamontişti şi poliţişti...

Pledoaria lui Petre Mihai Băcanu pentru curaj

Astăzi, în Aula Bibliotecii Academiei Române, ora 12:00, Petre Mihai Băcanu va răspunde cititorilor săi dacă a meritat să facă pușcărie pentru un popor...
Ultima oră
Pe aceeași temă