3.4 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeSpecialRusia: Prelungirea sancțiunilor UE reprezintă un ŞANTAJ la adresa ţării

Rusia: Prelungirea sancțiunilor UE reprezintă un ŞANTAJ la adresa ţării

Moscova a calificat sâmbătă drept ”șantaj” prelungirea cu un an, de către Uniunea Europeană (UE), a sancțiunilor drept represalii la anexarea Crimeii de către Rusia anul trecut, infomrează Agerpres.

”Crimeea și Sevastopol fac parte integrantă din Federația Rusă”, a declarat Ministerul rus de Externe într-un comunicat, estimând că ”este timpul de a recunoaște aceasta drept un fapt ce nu poate fi modificat prin metode de șantaj economic și politic”.

Citeşte şi: Vladimir Putin, amenințări la adresa NATO: „Ne vom orienta forțele armate către teritoriile de unde vin amenințări”

În acest context, ministrul rus de externe a precizat că prelungirea sancţiunilor pentru Rusia reprezintă o discriminare.

Moscova a anexat Crimeea în martie 2014 după un referendum contestat, la încheierea căruia 97 % dintre votanți s-au pronunțat în favoarea asocierii cu Rusia, potrivit Kremlinului.

”UE continuă să condamne anexarea ilegală a Crimeii și a Sevastopolului de către Federația Rusă”, indica vineri Consiliul European, care reprezintă cele 28 de state membre ale Uniunii.

UE a prelungit, vineri, cu un an o serie de sancțiuni pentru a protesta față de ”anexarea ilegală” a Crimeii de către Rusia, la două zile după ce a decis prelungirea cu șase luni a altor sancțiuni economice legate de criza din Ucraina, relatează AFP.

 

Cele mai citite

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete de decorare cu ocazia Zilei Naționale. Un nou înalt oficial a fost distins

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat o serie de decrete de decorare, cu prilejul Zilei Naţionale a României, între cei decoraţi numărându-se noul şef al...

România a urcat în clasamentul FIFA. Ce loc ocupă acum tricolorii

Naţionala României a urcat cinci locuri faţă de luna trecută şi ocupă poziţia a 43-a în clasamentul Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA) publicat joi. Tricolorii...

Rusia – Ucraina, ziua 645: Reuniunea OSCE, boicotată din cauza prezenței lui Lavrov

Polonia a anunţat că nu va participa la reuniunea ministerială a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE)de la Skopje din cauza prezenţei...
Ultima oră
Pe aceeași temă