11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialRusia a pregătit un document secret în care sunt enumerate represaliile asupra...

Rusia a pregătit un document secret în care sunt enumerate represaliile asupra statelor occidentale dacă acestea înăspresc sancțiunile

Rusia a pregătit un document secret în care sunt enumerate acțiunile ce vor întreprinse de Moscova contra statelor occidentale dacă acestea din urmă vor înăspri sancțiunile împotriva ei ca urmare a susținerii separatiștilor din Ucraina ce a succedat anexării Crimeii, a afirmat vineri consilierul economic al Kremlinului, Andrei Belousov, într-o declarație acordată postului de televiziune Rossia-24, informează Agerpres.

”Pot să spun că această strategie, sau, dacă nu este o strategie, o tactică, a fost stabilită și este înscrisă într-un document care, din rațiuni evidente, este secret', a spus consilierul lui Vladimir Putin. 'Fie că este vorba despre sancțiuni individuale ori împotriva companiilor, sancțiuni sectoriale, cuprinzătoare ori sistemice, fie că vizează sau nu sistemul bancar, acțiuni corespunzătoare au fost stabilite pentru fiecare dintre aceste nivele', a explicat Belousov. 'Așadar, dacă se întreprinde ceva împotriva Rusiei, știm cum să reacționăm suficient de repede”, a indicat el.

Cât despre președintele Putin, el a afirmat în aceeași zi, la Forumul Economic de la Sankt Petersburg, că dacă numele lui s-ar fi regăsit pe lista oficialilor ruși sancționați de SUA și UE, atunci s-ar fi adresat instanțelor juridice internaționale.

Președintele rus a mai amenințat cu acceași ocazie că sancțiunile vor avea efect de bumerang pentru economiile statelor occidentale, întrucât companiile acestora vor pierde piața rusă, unde au investit masiv și au câștigat cu greu poziții pe care vor trebui să le cedeze concurenților.

Întrebat despre această opinie a șefului său, Andrei Belousov s-a arătat total de acord cu ea. 'Vă pot spune ce cred eu: partenerii noștri occidentali, colegii noștri care lucrează în Rusia, sunt mult mai îngrijorați de sancțiuni decât suntem noi (…) Este cazul companiilor germane, franceze, italiene, adică societăți care sunt suficient de puternic reprezentate aici', a susținut consilierul lui Putin.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă