12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialRugby: Țara Galilor - Italia 67-14, în Turneul celor Șase Națiuni

Rugby: Țara Galilor – Italia 67-14, în Turneul celor Șase Națiuni

Naționala de rugby a Țării Galilor a învins, sâmbătă, reprezentativa Italiei cu scorul de 67-14 (27-0), într-un meci desfășurat la Cardiff, pe Principality Stadium, contând pentru ultima etapă a Turneului celor Șase Națiuni, ediția 2016.

În fața unui stadion arhiplin, galezii le-au predat o adevărată lecție de rugby italienilor, administrându-le nu mai puțin de 9 eseuri, dintre care opt transformate, fructificând și două lovituri de pedeapsă, ''azzurrii'' reușind doar două eseuri, ambele transformate. De altfel, scorul de la pauză, 27-0 pentru gazde, spune totul despre modul în care a decurs confruntarea, aproape într-o singură direcție.

A fost poate cea mai slabă ediție pentru Italia în Six Nations, care a pierdut toate meciurile disputate, încasând în total 224 de puncte în cele 5 partide, obținând nedoritul trofeu ''lingura de lemn'', atribuit ocupantei ultimului loc.

De partea cealaltă, Țara Galilor termină pe locul 2 competiția, în urma Angliei, ''penele de struț'' fiind posibil să piardă și locul 4 din clasamentul mondial în favoarea englezilor, dacă ''trandafirii'' vor câștiga meciul de sâmbătă seara, de la Paris, cu Franța.

Pentru galezi au marcat eseuri: Rhys Webb (min.5), Dan Biggar (29), Jonathan Davies (33), Jamie Roberts (45), George North (49), Liam Williams (57), Ross Moriarty (65, 79), Gareth Davies (82). Conversii: Dan Biggar (5, 30, 33, 50, 59), Rhys Priestland (67, 80, 83). Lovituri de pedeapsă: Dan Biggar (15, 21).

Pentru Italia au reușit eseuri: Guglielmo Palazzani (54),Gonzalo Garcia (62), transformate de Kelly Haimona (55, 63).

Cele mai citite

Aeronava cu Lumina Sfântă de la Ierusalim a aterizat la București la ora 18.23

Aeronava care aduce Lumina Sfântă de la Ierusalim a aterizat, în această seară, în România. Avionul a aterizat la ora 18.23, potrivit antena3.ro. Delegația care...

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...

Taiwanul ar urma să fie sprijinit de Trump dacă acesta va câștiga alegerile

Un fost ambasador al SUA la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa, James Gilmore, a declarat sâmbătă că este convins că Donald Trump...
Ultima oră
Pe aceeași temă