16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialRugăciunile suporterilor au fost ascultate: Farul a scăpat de retrogradare

Rugăciunile suporterilor au fost ascultate: Farul a scăpat de retrogradare

Echipa de pe litoral a beneficiat de eliminarea din competiţie a celor de la Sportul Studenţesc şi a evitat ruşinea retrogradării în eşalonul al treilea.

Suporterii constănţeni ai echipei Farul, care au ieşit în mai multe rânduri în stradă pentru echipa lor, au ajuns să se bucure de răul altora. Marinarii au aflat că vor evolua şi în stagiunea următoare în Liga a II-a şi asta datorită necazurilor celor de la Sportul Studenţesc. Studenţii nu au plătit banii pentru arbitraj în retur şi nu au fost programaţi în runda de ieri. Regulamentul spune că o echipă ce nu joacă două meciuri în cadrul unui campionat, indiferent de motive, va fi retrogradată. Sportul nu a jucat în chiar prima etapă a returului, când ar fi trebuit să întâlnească echipa Farul. Atunci, din cauza problemelor dintre jucători şi conducerea grupării bucureştene, primii nu au intrat pe teren, iar Farul a câştigat cele trei puncte prin neprezentare. Cum în penultima etapă Sportul nu a jucat, fiind neprogramată, condiţiile pentru retrogradarea administrativă s-au întrunit, astfel că formaţia condusă de Vasile Şiman va lua drumul celui de-al treilea eşalon.

Eşecul Sportului a fost benefic pentru FC Farul. Din Seria I a eşalonului secund vor retrograda două echipe. Una este Sportul, iar Dinamo II, ultima clasată, nu mai poate depăşi gruparea de pe litoral. În aceste condiţii, Farul este matematic salvată de la retrogradare.

„Cred că aveam puterea de a ne salva de la retrogradare fără nici un fel de ajutor sau după astfel de evenimente neplăcute pentru fotbal. Noi mai aveam nevoie de un punct şi cred că l-am fi putut obţine în ultimul joc. De altfel dorim să demonstrăm că puteam rămâne în Liga a II-a şi pe teren şi vrem să câştigăm meciul cu Săgeata din ultima rundă”, a spus tehnicianul echipei constănţene, Ion Răuţă, care nu şi-a ascuns însă bucuria pentru evitarea retrogradării. „Ne bucurăm că am evitat retrogradarea, mai ales dacă ne uităm prin ce a trecut şi trece acest club. Sperăm ca viitorul să fie mai bun şi să ­primim ajutorul necesar pentru a încerca promovarea anul viitor şi a reveni astfel în prima ligă, acolo unde este locul Farului”, a mai spus Răuţă.

Ultimul meci, de vacanţă

În condiţiile în care Farul a evitat retrogradarea şi nu mai are nevoie de un rezultat favorabil în ultima dispută, meciul va fi cel mai probabil unul de vacanţă. Nu de aceeaşi părăre este şi tehnicianul Ion Răuţă, care a declarat: „Noi intrăm pe teren să ne facem datoria pentru că suntem profesionişti. Vom încerca să ne impunem şi în acest ultim joc şi să terminăm campionatul, aşa greu cum a fost, cu fruntea sus”. Ultimul meci al stagiunii pentru Farul este programat la Constanţa, pe 5 iunie, adversară fiind Săgeata Năvodari.

10 este locul ocupat de Farul în clasamentul Ligii a II-a.

Cele mai citite

Germania susține că a fost victima unui atac cibernetic rusesc. Berlinul avertizează că vor exista consecințe

Berlinul a acuzat vineri hackeri ruşi susţinuţi de Moscova de un atac cibernetic intolerabil împotriva membrilor Partidului Social-Democrat german şi a avertizat că vor...

Ziua mondială a libertății presei – 3 mai

În 2024, Ziua mondială a libertăţii presei este dedicată importanţei jurnalismului şi libertăţii de exprimare în contextul actualei crize de mediu la nivel mondial,...

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit. Tradiții și obiceiuri

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, a fost răstingnit pe cruce și a fost dus în mormânt. Conform...
Ultima oră
Pe aceeași temă