20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialRovigo reclamã procurorilor cã Asesoft i-a interzis accesul în incinta sediului Realitatea...

Rovigo reclamã procurorilor cã Asesoft i-a interzis accesul în incinta sediului Realitatea TV

Rovigo, administratorul judiciar al Realitatea Media, a fãcut plângere penalã împotriva Asesoft, controlatã de Sebastian Ghiţã, fostul manager al Realitatea, şi a firmei care asigurã paza televiziunii, reclamând cã i s-a interzis accesul în sediul Realitatea TV, împiedicându-se actul de justiţie, relatează Mediafax.

Plângerea penalã fãcutã de Rovigo împotriva Asesoft a fost trimisã vineri la Parchetul de pe lângã Judecãtoria sectorului 1 Bucureşti.

Plângerea penalã este îndreptatã împotriva SC Asesoft International SA, în calitate de fost manager al Realitatea Media SA, societate aflatã în insolvenţã, pentru “sãvârşirea infracţunilor prevãzute de art. 214 C.pen.- Gestiunea Frauduloasã”.

Potrivit documentului, în conformitate cu Contractul de management din 24 octombrie 2010 (denunţat de Rovigo în 6 octombrie 2011, n.r.), încheiat între Realitatea Media în calitate de beneficiar şi Asesoft International SA în calitate de manager, aceasta din urmã se obliga sã asigure printre altele serviciile de administrare şi management (conducerea activitãţii Realitatea Media). În exercitarea obligaţiilor asumate prin contractul de management, Asesoft avea acces direct şi nelimitat în locaţia din Piaţa Presei Libere nr. 1 Corp A et.2, sector 1, unde Realitatea Media îşi desfãşoarã activitatea, precum şi la echipamentele Realitatea, necesare aducerii la îndeplinire a prevederilor contractuale.

“Pentru spaţiul în care şi-a desfãşurat şi îşi desfãşoarã activitatea curentã, Realitatea Media a avut încheiate contracte de închiriere cu proprietarii, C.N.I. Coresi şi RA-APPS. Aceste contracte au fost reînnoite de managerul de la acea datã al S.C. Realitatea Media S.A., respectiv S.C. Asesoft International S.A., în nume personal, transformând cu bunã ştiinţã debitoarea Realitatea Media în consumator captiv”, se mai spune în document.

În plângerea penalã, Rovigo mai spune cã “folosindu-se de poziţia sa specificã şi de imposibilitatea de a ne muta lucrurile într-o altã locaţie”, Asesoft “a acţionat deja în detrimentul nostru, procedând la împiedicarea difuzãrii unor emisiuni precum “Strada, ªcoalã şi Spital”, “Ora de foc” etc., emisiuni vizionate de un numãr însemnat de telespectatori la nivel naţional”.

“În prezent, Realitatea Media SA se gãseşte în imposibilitate obiectivã de a muta bunurile într-o altã locaţie fãrã a întrerupe activitatea curentã şi fãrã a aduce diminuãri importante averii sale, precum şi fãrã a prejudicia creditorii sãi şi circuitul economic”, se mai spune în document.

Totodatã, Rovigo precizeazã în plângerea penalã cã drept urmare a necesitãţii maximizãrii averii Realitatea Media, la data de 6 octombrie a denunţat contractul de management cu Asesoft Internaţional.

“S.C. Asesoft International S.A. a luat mãsuri vizând interzicerea pãtrunderii în sediul în care îşi desfãşoarã activitatea S.C. Realitatea Media S.A., atât a administratorului judiciar (Rovigo, n.r.) în vederea desfãşurãrii atribuţiilor specifice prevãzute de art. 20 din Legea 85/2006, cât şi a administratorului special. Precizãm cã, administratorul judiciar îşi exercitã atribuţiile prevãzute de Legea 85/2006 în cadrul unei proceduri publice, dispusã şi supravegheatã de instanţa de judecatã prin intermediul judecãtorului sindic”, se mai spune în document.

Astfel, în data de 6 octombrie, “ca urmare a unei noi obstrucţionãri de cãtre reprezentanţii Asesoft a pãtrunderii în incinta spaţiului a persoanelor acreditate sã intre în incinta Realitatea TV în vederea desfãşurãrii activitãţii, s-a apelat la forţa coercitivã a organelor de poliţie”. “În acest sens, s-a încheiat de cãtre organele de poliţie, Procesul – Verbal din data de 06.10.2011 – ataşat prezentei plângeri penale, în care s-a consemnat situaţia de fapt, şi anume cã fostul Manager, în mod inexplicabil, refuzã sã permitã accesul angajaţilor subscrisei şi a reprezentanţilor administratorului judiciar în locaţie în vederea desfãşurãrii activitãţii, sechestrând echipamentele proprietatea SC Realitatea Media SA”, se mai spune în plângerea Rovigo împotriva Asesoft.

În document se mai spune cã “prin conduita abuzivã de obstrucţionare a actului de justiţie”, adoptatã de SC Asesoft International SA, se ceeazã “grave prejudicii” societãţii Realitatea Media, activitatea “media” a subscrisei neputând fi continuatã, aducându-se atingere şi intereselor creditorilor Realitatea, care au dreptul recunoscut de lege de a-şi recupera creanţele deţinute împotriva Realitatea.

“Trist este faptul cã, însãşi firma de paza DGM System Guard Protections, care avea cel puţin teoretic atribuţii de pazã a spaţiului respectiv, a permis accesul unor persoane neidentificate în spaţiul din Piaţa Presei Libere, care nu aveau nici o legãturã cu Realitatea TV, şi care la solicitarea fostului Manager au sustras din bunurile aparţinând Realitatea Media SA”, se mai spune în plângerea Rovigo împotriva Asesoft.

În concluzie, potrivit Rovigo, sunt întrunite elementele constitutive ale “infracţiunii de gestiune frauduloasã”. În acest context, Rovigo spuncã cã “Pricinuirea de pagube unei persoane, cu rea-credinţã, cu ocazia administrãrii sau conservãrii bunurilor acesteia, de cãtre cel care are ori trebuie sã aibã grija administrãrii sau conservãrii acelor bunuri, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani” (art. 219 C.pen.).

Totodatã, Rovigo mai spune cã acţionarii Realitatea TV sunt persoane fizice şi juridice strãine, investitori cu sume importante de bani angrenate în acest proiect, care îşi vãd pe aceastã cale investiţiile puse în pericol. “Aceastã situaţie trebuie evitatã cu atât mai mult în perioada actualã, când datoritã crizei economice şi nu numai, investitorii strãini pãrãsesc ţara-vezi cazul Jucu-Nokia”, se mai spune în plângerea Rovigo.

Pe de altã parte, Rovigo a fãcut plângere penalã, vineri, la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Sectorului 1 Bucureşti, şi împotriva firmei de pazã SC DGM Protection Guard Systems SRL, ai cãrei agenţi de pazã au acţionat “în dauna” societãţii Realitatea Media SA, sãvârşind “infracţiuni de abuz în serviciu”.

“Deşi reprezentanţii administratorului judiciar (Rovigo, n.r.) s-au legitimat şi au prezentat firmei de pazã atât situaţia de fapt cât şi toate documentele şi avizele necesare în vederea permiterii accesului în incinta spaţiului (Realitatea Media, n.r), angajaţii firmei de pazã au interzis accesul reprezentanţilor administratorului judiciar în spaţiu fãrã o justificare care ar putea fi consideratã legalã”, se spune în plângerea Rovigo împotriva DGM Protection Guard Systems.

Totodatã, Rogivo a sesizat vineri şi Inspectoratul General de Poliţie – Direcţia Generalã de Poliţie a Municipiului Bucureşti, cerând “anularea licenţei de funcţionare” a firmei de pazã DGM Protection Guard Systems.

De asemenea, într-un comunicat de presã, postat pe site-ul propriu, administratorul judiciar al Realitatea Media, a fãcut şi un scurt comentariu la adresa Poliţiei Române: “În aceeaşi zi în care
politicienii încercau la Cluj discuţii cu muncitorii de la Nokia, pentru pãstrarea locurilor de muncã, Poliţia Românã blocheazã activitatea administratorului judiciar în procedurã publicã, periclitând investiţiile strãine la Realitatea Media şi pierderea a 900 de locuri de muncã. Poliţia Românã a mai alungat un investitor”.

Rovigo SPRL, administratorul judiciar al societãţii Realitatea Media, a anunţat, în 6 octombrie, într-o notificare, cã denunţã “contractul pentru prestãri servicii de consultanţã şi management strategic şi asigurarea resurselor de finanţare ale activitãţii”, încheiat în data de 24 octombrie 2010, între SC Realitatea Media SA, în calitate de Client, şi SC Asesoft International SA, în calitate de Manager.

De cealaltã parte, Sebastian Ghiţã a declarat în 6 octombrie, pentru MEDIAFAX: “Cuplul Vîntu – Schwartzenberg doreşte sã-şi pãcãleascã partenerii şi creditorii prin metoda FNI. Cu Asesoft nu merge aşa uşor. Am mai primit astfel de notificãri şi, dacã dânşii doresc ceva de la compania Asesoft, sã meargã în instanţã. Asesoft va asigura funcţionarea staţiei TV cu sau fãrã încurcãturile stârnite de domnul Vîntu şi de domnul lichidator Vasile Cãciulã. Asesoft are licenţã şi poate asigura continuitatea emisiei, chiar dacã Realitatea Media va ajunge în faliment”. “Astãzi, Asesoft este cel mai mare creditor şi-şi va impune punctul de vedere cu privire la aceastã companie”.

În schimb, într-o scrisoare transmisã, în 7 octombrie, cãtre personalul Realitatea Media şi MEDIAFAX, Elan Schwartzenberg, proprietarul Realitatea, a anunţat cã avocaţii lui depun “multiple plângeri penale” la adresa lui Sebastian Ghiţã, care a încercat “fraudulos” sã utilizeze angajaţii, sigla, licenţa, studiourile şi echipamentele Realitãţii “pentru a naşte fãrã niciun drept” alt post TV.

Totodatã, Schwartzenberg a rezumat situaţia de la Realitatea spunând: “Plastic vorbind, am cumpãrat un autobuz şi mã uit siderat cum fostul şofer (dat deja afarã) încearcã sã fugã cu tot cu autobuz, cu pasageri cu tot şi cu bagajele tuturor şi cu banii încasaţi pe bilete, fãrã sã înţeleagã cã mai devreme decât înţelege el urmeazã un final dezastruos!”.

Sebastian Ghiţã, cel care controleazã grupul de firme Asesoft, a preluat managementul Realitatea Media în octombrie 2010. Compania Asesoft a anunţat atunci cã intenţioneazã sã facã o investiţie de 75 de milioane de euro în urmãtorii cinci ani în grupul controlat la acel moment de Sorin Ovidiu Vîntu.

Dupã mai multe luni de conflict între Sorin Ovidiu Vîntu şi Sebastian Ghiţã, omul de afaceri Elan Schwartzenberg a anunţat, pe 29 aprilie, cã a cumpãrat 91% din acţiunile la Bluelink Comunicazione, acţionarul majoritar al Realitatea Media, omul de afaceri deţinând în prezent 82% din grupul media. Ulterior, copiii lui Sorin Ovidiu Vîntu au anunţat cã cã tatãl lor nu mai este asociat în niciun fel în aceastã afacere.

Rovigo a fost desemnat administrator judiciar al Realitatea Media SA printr-o decizie din 7 septembrie a Tribunalului Bucureşti – Secţia a VII-a Comercialã. Atunci, Tribunalul Bucureşti a admis deschiderea procedurii generale de insolvenţã în cazul societãţii Realitatea Media SA, în urma cererii insolvenţei fãcute de aceasta. Potrivit site-ului Tribunalului Bucureşti, dosarul prin care SC Societatea Media SA şi-a cerut insolvenţa a fost înregistrat pe 2 septembrie.

Cele mai citite

Serviciile secrete americane au tras concluzia în cazul Alexei Navalnîi

Serviciile secrete americane au stabilit că președintele rus Vladimir Putin probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziție Alexei Navalnîi, scrie Reuters. Navalnîi a murit...

ANPC, recomandări pentru 1 Mai. “Acordați o atenție deosebită aspectului produsului”

Avertizarea transmisă de către directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, este deosebit de importantă pentru consumatorii din România, în...

Europarlamentarul Ramona Strugariu va candida la funcția de primar în Cluj-Napoca

Eurodeputata Ramona Strugariu, copreşedinte REPER, şi-a lansat, sâmbătă, candidatura la funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, conform agerpres.ro. "Am intrat în politică tocmai ca să...
Ultima oră
Pe aceeași temă