16 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialROSIA MONTANA: A noua zi de proteste. 1.000 de oameni în STRADĂ...

ROSIA MONTANA: A noua zi de proteste. 1.000 de oameni în STRADĂ în Bucureşti

UPDATE. Manifestanţii contra proiectului minier de la Roşia Montană au ocupat din nou bulevardul Regina Elisabeta din Bucureşti, luni seară, în a noua zi a protestului ce vizează, potrivit participanţilor, şi exploatarea gazelor de şist, transmite Mediafax.

În jurul orei 22.45, protestatarii, al căror număr a crescut la aproximativ 1.000, au părăsit zona fântânii de la Universitate, îndreptându-se spre bulevardul Regina Elisabeta, pe care l-au blocat pe ambele sensuri de circulaţie.

Cordoanele de jandarmi s-au repoziţionat pe bulevardul ocupat de protestatari, între rondul de la Universitate şi intersecţia cu strada Academiei.

Protestatarii scandează “Uniţi, salvăm Roşia Montană!” şi afişează bannere şi pancarte cu mesaje printre care “Program de guvernare: 1. cianurare, 2. fracturare, 3. poluare, 4. defrişare, 5. coabitare”, “România, spune nu fracturării hidraulice” şi “Nu vreau să spun copilului meu că cea mai mare resursă naturală a României este prostia, urmată de indiferenţă”.

Unii dintre manifestanţi fac zgomot, ca şi la protestele de până acum, cu peturi în care au băgat pietricele.

Protestatarii cer retragerea proiectului de lege ce reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, anularea contractului cu Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), interzicerea exploatărilor cu cianuri în România şi introducerea zonei Roşia Montană în patrimoniul UNESCO.

—–

Numărul persoanelor care protestează în Bucureşti, luni seară, faţă de proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană a crescut la peste 400, transmite Mediafax. De la microfon, unul dintre manifestanţi a anunţat că duminică va avea loc un protest mai mare decat cel de pe 8 septembrie, la care au participat peste 8.000 de oameni.

—–

Peste 200 de persoane s-au strâns la fântana de la Universitate din Capitală, luni seară, în a noua zi a protestului faţă de proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană, transmite Mediafax.

Protestatarii scandează “Uniţi, salvăm Roşia Montană!” şi afişează bannere şi pancarte cu mesaje ce vizează şi exploatarea gazelor de şist, printre care “Program de guvernare: 1. cianurare, 2. fracturare, 3. poluare, 4. defrişare, 5. coabitare”, “România, spune nu fracturării hidraulice” şi “Nu vreau să spun copilului meu că cea mai mare resursă naturală a României este prostia, urmată de indiferenţă”.

Unii dintre manifestanţii fac zgomot, ca şi la protestele de până acum, cu peturi în care au băgat pietricele.

Citeşte şi ROŞIA MONTANĂ. Soţia primarului Emil Boc, între participanţii la PROTESTUL din Cluj

_ _ _ _ _

Numărul protestatarilor a ajuns la câteva sute. Manifestanţii scandează: “Spunem nu cianurii şi nu fracturării! Asteptăm o lege care să interzică şi exploatarea gazelor de şist. Ştim că la gazele de şist sunt şpăgi şi cerem aceste legi de urgenţă!”.

Citeşte şi ROŞIA MONTANĂ. 7.000 de oameni protestează în Bucureşti

_ _ _ _ _

Protestele împotriva proiectului de la Roşia Montană continuă şi luni, în Piaţa Universităţii. Aproximativ 50 de persoane s-au strâns până la ora 19:30 în centrul Capitalei, în cea de-a noua zi consecutivă de proteste împotriva exploatării miniere de la Roşia Montană, transmite hotnews.ro.

În Piaţa Universităţii se află şi un car al televiziunii publice, dupa ce, sâmbătă seara, peste 1.000 de persoane au protestat la sediul TVR faţă de decizia televiziunii publice de a nu mediatiza demonstraţiile.

Manifestanţii cer retragerea proiectului de lege ce reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, anularea contractului cu Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), interzicerea exploatărilor cu cianuri în România şi introducerea zonei Roşia Montană în patrimoniul UNESCO. Totodată, protestatarii cer şi renunţarea la proiectul de exploatare a gazelor de şist.

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu către jurnaliști, de Ziua Mondială a Libertății Presei

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, cu prilejul Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, că activitatea de jurnalist, cu toate valenţele sale, are în sine...

Directorul general Dorin Tudora a mărit salariile doar angajaților PNL

În ultima ședință a Consiliului de Administrație de la Conpet SA Ploiești, de la sfârșitul lunii aprilie 2024, directorul general Dorin Tudora, impus...

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit. Tradiții și obiceiuri

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, a fost răstingnit pe cruce și a fost dus în mormânt. Conform...
Ultima oră
Pe aceeași temă