30.6 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSpecialROMATSA a contestat în instanță legalitatea grevei controlorilor de trafic aerian anunțată...

ROMATSA a contestat în instanță legalitatea grevei controlorilor de trafic aerian anunțată pentru marţi

Romatsa a contestat, luni, în instanță legalitatea grevei anunțate pentru marți, 30 mai, de către Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR), potrivit Agerpres.

Ședința în care instanța va judeca pe fond acțiunea pentru constatarea nelegalității grevei va avea loc marți, la ora 8:30, la secția a VIII-a Conflicte de Muncă și Asigurări Sociale.

Liderul ATSR, Gabriel Tudorache, a declarat, pentru Agerpres, că marți dimineața se va afla la Tribunalul București unde se va judeca acest conflict de muncă.

Controlorii de trafic aerian declanșează marți dimineață, la ora 9:00, greva generală, cu șanse, însă, ca protestul să se încheie în câteva ore.

"Putem să vă spunem cu certitudine că mâine (marți, n.r.), începând cu ora 9:00, ora locală, va începe greva generală așa cum am anunțat-o anterior. În urma discuțiilor cu domnul ministru (ministrul Transporturilor — n. r.) și cu reprezentanții atât ai Ministerului Transporturilor, cât și ai autorităților aeronautice din România, există șanse destul de mari ca această grevă generală pe care am anunțat-o pe perioadă nedeterminată să se poată opri într-un interval de timp relativ scurt (…)", a explicat luni, Gabriel Tudorache, la ieșirea de la negocierile cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, și cu managementul ROMATSA.

El nu a putut preciza care vor fi zborurile afectate de greva controlorilor de trafic în condițiile în care decizia este luată de EUROCONTROL. Pe de altă parte, chiar dacă este posibil ca greva generală de marți să fie suspendată într-o oră sau două, conflictul colectiv de muncă nu se va închide, întrucât sunt alte 50 de revendicări ale salariaților ROMATSA care trebuie discutate.

Ministerul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunțat că va trimite Corpul de Control la Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian — ROMATSA pentru o clarificare a tuturor aspectelor semnalate în presă în ultima perioadă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă