11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialRomanul „Moromeții“ împlinește 6 decenii

Romanul „Moromeții“ împlinește 6 decenii

Muzeul Național al Literaturii Române și Fundația Națională pentru Știință și Artă organizează miercuri, 8 iulie 2015, ora 13.30, la sediul FNSA, dezbaterea cu titlul: ”Moromeții 60”. Anul acesta se împlinesc 60 de ani de la apariția primului volum al uneia dintre cele mai importante capodopere ale literaturii române, valoare de necontestat a patrimoniului literar național – ”Moromeții” de Marin Preda.

De-a lungul celor șase decenii, romanul a fost citit și recitit, reeditat în numeroase ediții, a circulat prin toată lumea datorită traducerilor de care s-a bucurat încă de la început, a fost studiat de toate generațiile de elevi și studenți filologi formate în această perioadă, analizat din diferite perspective de cei mai importanți istorici și critici literari din țară, montat și ecranizat de mari personalități ale lumii teatrale și cinematografice românești.

Muzeul Național al Literaturii Române și Fundația Națională pentru Știință și Artă organizează o dezbatere la care vor participa academicienii Eugen Simion, Nicolae Breban și Mircea Martin, prof. univ. dr. Silviu Angelescu, prof. univ. dr. Lucian Chișu și conf. univ. dr. Ioan Cristescu. Dezbaterea va fi moderată de scriitorul Dan Mircea Cipariu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă