14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialRomânia va prelua preşedinţia reţelei institutelor culturale naţionale din Europa

România va prelua preşedinţia reţelei institutelor culturale naţionale din Europa

România va prelua, pe 17 iunie, prin preşedintele Institutului Cultural Român, Horia-Roman Patapievici, preşedinţia EUNIC – European Union National Institutes for Culture, reţeaua institutelor culturale din Europa, potrivit NewsIn.

Evenimentul de preluare a preşedinţiei va avea loc în cadrul întâlnirii directorulor institutelor din reţeaua EUNIC, care va avea loc în Capitală pe 17 şi 18 iunie. Horia-Roman Patapievici ocupă din 2008 funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei.

EUNIC este reţeaua institutelor culturale naţionale din Europa, constituită la Praga în 2006, la iniţiativa British Council. În prezent EUNIC reuneşte 29 de organizaţii culturale din 26 de ţări europene, printre care instituţii de mare prestigiu precum British Council, Institut Français, Goethe Institut, Instituto Cervantes, Instituto Camões şi Institutele Italiene de Cultură.

În 2007 presedinte EUNIC a fost ambasadorul Emil Brix (Austria, Ministerul de Externe), în 2008 funcţia a fost asumată de Hans-Georg Knopp (Germania, Goethe-Institut), iar în 2009 i-a revenit lui Finn Andersen (Danemarca, Danske Kulturinstitut). România, prin Institutul Cultural Roman, a aderat EUNIC în iunie 2007.

Cele mai citite

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...
Ultima oră
Pe aceeași temă