16.3 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialRomânia va înepe să exporte gaze în Republica Moldova de la jumătatea...

România va înepe să exporte gaze în Republica Moldova de la jumătatea lunii august

România va înepe să exporte gaze în Republica Moldova de la jumătatea lunii august, potrivit declarațiilor preşedintelui ANRE, Niculae Havrileţ.

Conform Mediafax, exportul va putea fi făcut de orice furnizor şi a apreciat că preţul de vânzare va fi cel de pe piaţa concurenţială din România.

România şi Republica Moldova lucrează la construcţia unei conducte de gaze între cele două ţări, pe ruta Iaşi şi Ungheni, având ca obiectiv interconectarea sistemelor de transport al gazelor naturale.

Lucrările la gazoduct, cu o lungime de 43 kilometri, au fost derulate în mai puţin un an. Circa o treime din costurile conductei, adică 7 milioane de euro, a fost suportată din fonduri europene.

Prima etapă a proiectului va fi finalizată până în 15 august 2014, iar etapa a doua vizează prelungirea conductei până la Chişinău, într-un interval de doi-trei ani.

În prima etapă, conducta va avea o capacitate de 14.000 – 15.000 metri cubi pe oră, mai scrie Mediafax.

România exportă deja gaze prin conducta Arad-Szeged (Ungaria), dar cantităţile livrate sunt mici.

Cele mai citite

Estonia acuză Rusia că-i perturbă zboorurile prin interferența cu semnalele GPS

Finair a anunțat că a suspendat zborurile timp de o lună, potrivit radioromania.ro. Estonia acuză Rusia că prin interferența cu semnale GPS încalcă reglementările naționale...

Zelenski vede Ucraina membru în NATO cu o condiție majoră

Președintele Volodimir Zelenski consideră că Ucraina nu va putea deveni membru NATO până când nu va câștiga războiul cu Rusia, conform observatornews.ro. Secretarul general al...

ONU încearcă să împiedice “o tragedie fără margini” în oraşul Rafah

Responsabilul ONU pentru situaţii umanitare de urgenţă Martin Griffiths a avertizat marţi, într-o declaraţie, că o operaţiune la sol a armatei israeliene în oraşul...
Ultima oră
Pe aceeași temă