26.1 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialRomânia va fi PROMOVATĂ pe Google, Facebook şi YouTube

România va fi PROMOVATĂ pe Google, Facebook şi YouTube

Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT) va încheia un parteneriat cu compania americană Google, pe platformele căreia va încărca gratis filme şi alte proiecte realizate de autorităţi, pentru promovarea turistică a României, informează Mediafax.

Acorduri similare vor mai fi derulate cu Facebook şi YouTube.

„Am avut prima întâlnire cu reprezentanţii Google. Noi lucrăm efectiv la scrierea acordului, care nu presupune bani, este gratis, ci încărcarea tuturor informaţiilor, ANT va furniza date, de exemplu toate informaţiile legate de Drumul Vinului, imagini, filme pe care le-am realizat din fonduri europene, pentru a promova obiectivele turistice strategice, staţiuni balneo etc. Iar dânşii ne vor pune la dispoziţie platformele şi informaţiile şi programele pe care le au. După aceea, vom identifica dacă există potenţial şi pentru alte asemenea proiecte, pe care să le dezvoltăm împreună. Toate aceste informaţii care vor fi încărcate pe platformele Google vor fi vizibile în întreaga lume, lucru foarte important pentru pomovare. Noi avem dead-line ca până la sfârşitul anului să fie încărcate măcar o parte din proiectele şi filmele noastre. Oricum, până în primăvară trebuie să avem finalizată partea aceasta de schimb de informaţii”, a declarat joi preşedintele ANT, Anca Pavel-Nedea.

Turiştii şi oricine urmăreşte aceste platforme online vor putea să îşi exprime părerea şi să ofere informaţii şi comentarii referitor la orice destinaţie turistică din România, informaţii şi sugestii care vor fi utilizate de autorităţi.

De asemenea, oficialii ANT au în plan încheierea unor acorduri asemănătoare cu Facebook şi YouTube.

În plus, tot în vederea promovării turistice a României, ANT vrea să ceară sprijinul şi diasporei. „Diaspora este cea care te poate ajuta să generezi turişti, ţin foarte mult la acest aspect”, a spus Anca Pavel-Nedea.

De altfel, ea a subliniat că ANT va participa anul viitor la mai puţine târguri de turism în afara ţării, comparativ cu acest an, decizie luată cu specialiştii din cadrul ANT, în urma rezultatelor la târgurile din anii anteriori.

În opinia preşedintelui ANT, una din pieţe cu potenţial, care ar putea aduce turişti în România, este Rusia.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă