30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialRomânia ratează calificarea la CE de handbal 2014, pierde în faţa Sloveniei...

România ratează calificarea la CE de handbal 2014, pierde în faţa Sloveniei cu 22-31

Echipa naţională de handbal masculin a României a fost învinsă, miercuri, la Bucureşti, de reprezentativa Sloveniei, cu scorul de 31-22 (14-11), în penultima partidă din grupa a 6-a preliminară a CampionatuluiEuropean din 2014, conform Mediafax.

Marcatorii echipei antrenate de Eliodor Voica au fost Grasu 6 goluri, Ramba 3, Asoltanei 3, Rotaru 2, Mihalcea 2, Talas 2, Acatrinei 1, Cristescu 1, Florea 1, Iancu 1. Din tabăra slovenă s-a remarcat Spiler, cu 9 reuşite.

Tot miercuri se mai joacă partida dintre Belarus (5 puncte) şi Islanda (8 puncte).

Tricolorii antrenaţi de Eliodor Voica au înregistrat anterior patru înfrângeri în preliminarii, 26-34 cu Slovenia, 30-37 cu Islanda, 31-34 şi 25-31 cu Belarus.

După cinci meciuri în grupa a 6-a preliminară, România rămâne pe ultimul loc, fără niciun punct, calificarea fiind ratată încă dinaintea partidei de miercuri.

Tricolorii mai au de jucat meciul cu liderul grupei, Islanda, în 16 iunie, în deplasare, adversara fiind deja calificată la turneul final.

Primele două clasate din fiecare dintre cele şapte grupe obţin calificarea la turneul final, plus o echipă de pe locul trei cu cea mai bună linie de clasament, din toate grupele.

Naţionala României nu s-a mai calificat la un turneu final de Campionat European din 1996, ediţie la care s-a clasat pe locul nouă, cu actualul antrenor al reprezentativei, Eliodor Voica, în lotul de jucători.

Cele mai citite

VIDEO. Elena Lasconi a câștigat șefia USR și a ieșit cu un discurs a la Diana Șoșoacă

Primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, a câștigat din primul tur alegerile pentru funcția de președinte al Uniunii Salvați România (USR), iar primul său discurs...

Șefii apărării din Rusia și din SUA au stabilit primele dialoguri

Șefii apărării din SUA și Rusia, Lloyd Austin și Andrei Belousov, au vorbit ieri la telefon, într-un dialog neobișnuit între cele două mari puteri...

Curtea Penală Internațională a emis mandate de arestare pe numele lui Șoigu și Gerasimov

Curtea Penală Internațională (CPI) a emis marți mandate de arestare pentru fostul ministru al Apărării al Rusiei și șeful său de stat major militar,...
Ultima oră
Pe aceeași temă