16 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialRomânia pentru a șasea oară la EXPO REAL München (P)

România pentru a șasea oară la EXPO REAL München (P)

Trei zile pline de târg, un program de întâlniri și discuții individuale la fiecare stand. Toți factorii de decizie din sectorul imobiliar s-au reunit în perioada 4 – 6 octombrie 2017 la EXPO REAL München, târgul reușind încă o dată să fie punctul de întâlnire principal al branșei.

Peste 41.500 de participanți (2016: 39.101) din 75 de țări și 2.003 de expozanți (2016: 1.768) din 35 de țări au fost prezenți la a 20-a ediție a Târgului Internațional de Proiecte Imobiliare și Investiții. Creșterea de anul acesta confirmă că EXPO REAL este cel mai important eveniment european pentru sectorul imobiliar, târgul consolidându-și poziția ca platformă pentru schimbul de opinii pe teme de actualitate din acest sector. „Cifrele record pentru EXPO REAL 2017 au reafirmat poziția expoziției ca cel mai importantă eveniment de profil din Europa: 2.003 de expozanți înseamnă o creștere de 13% față de anul trecut. Cei peste 41.500 de participanți reprezintă o creștere de aproximativ 6,1% ", a declarat Klaus Dittrich, președinte și CEO al Messe München. „Cifrele înregistrate reflectă flotabilitatea pieței imobiliare. În același timp, participanții la târg sunt evident conștienți de diverșii factori care pot influența acest boom”, a subliniat Dittrich.

Pentru al șaselea an consecutiv, Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România) a organizat o participare comună a României la acest târg. Standul României a fost reprezentat de sectorul imobiliar din România prin WDP Development Romania, Plana-Innova, Rec Immpuls și Stratulat Albulescu – actori ai mediului economic privat, având ca activități de bază dezvoltarea de parcuri industriale, servicii logistice integrate, respectiv construcții civile și industriale și consultanță juridică expozanții cât și prin reprezentanți ai autorităților locale în căutare de investitori interesați de amplasamente în România: Regiunea de Nord Est prin Consiliul Județean Bacău, Consiliul Județean Botoșani, Consiliul Județean Iași, Consiliul Județean Neamț, Consiliul Județean Suceava, Agenția de Dezvoltare Nord-Est, Orașul Iași, Orașul Siret (Parcul Industrial East European Border) și Agenția de Dezvoltare Locală ORADEA (ADLO).

România a fost prezentă, ca și în anii trecuți, în cadrul târgului cu conferința “Romania: New Market Dynamics and Opportunities”, dedicată promovării avantajelor competitive ale României. Conferința, moderată de Andreas Schiller, redactor șef al SPH, s-a bucurat de prezența în rândul audienței a unor companii importante la nivel global și a oamenilor de afaceri din diferite domenii, interesați de oferta de țară a României. Vorbitorii invitați au fost Dana Bordei, Manager Departamentul Industrial și Logistic CBRE România; Tatian Diaconu, CEO Immochan România; Christoph Salzer, Director Regional Warimpex și Affan Yildirim, Director General Anchor Group care au împărtășit celor peste 100 de participanţi din experienţele lor pe piaţa din România. De asemenea, a luat cuvântul președintele Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, Gheorghe Flutur, care a prezentat regiunea, precum și oportunitățile de investiții. La conferință au mai fost prezenți, din Regiunea Nord-Est, președinții Consiliilor Județene Botoșani, Neamț și Bacău.

Concluziile conferinței au fost acelea că pentru dezvoltarea României este nevoie de proiecte mari, de anvergură în toate orașele României. Potențial investițional există atât în domeniul rezidențial cât și în cel comercial și industrial, dar pentru ca investitorii să își dorescă sa vină în România trebuie create premisele necesare, și anume o bună colaborare între societatea civilă, autoritățile publice și investitori.

În ceea ce privește profilul clientului român din zona real estate acesta a evoluat de-a lungul timpului pretențiile sale fiind din ce în ce mai mari, doleanțele din ce în ce mai diversificate și mai complexe. Viitorul aparține proiectelor mixte, cum ar fi de exemplu combinarea ansamblurilor rezidențiale cu spațiile de birouri. O necesitate semnalată la nivelul întregii țări este lipsa hotelurilor, iar investitorii prezenți la conferința și-au manifestat interesul de a construi hoteluri în România sau de a reface clădiri vechi.

Anul acesta, România s-a clasat pe locul al șaselea (din 35) după numărul de expozanți proveniți din alte țări decât Germania, după Austria, Olanda, Polonia, Elveția, Marea Britanie, fiind urmată de Franța, Ungaria, Luxemburg și USA.

Cele mai citite

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit. Tradiții și obiceiuri

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, a fost răstingnit pe cruce și a fost dus în mormânt. Conform...

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit. Tradiții și obiceiuri

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, a fost răstingnit pe cruce și a fost dus în mormânt. Conform...

Incredibil! Alexandru Rafila a semnat, pe furiș, Strategia de Cooperare 2024-2030 a României cu OMS

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a semnat recent, pe ascuns, un document extrem de important, în numele României, fără să existe transparență publică, dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă