10.8 C
București
miercuri, 10 aprilie 2024
AcasăSpecialRomânia începe procedura de achiziție pentru a doua escadrilă de avioane de...

România începe procedura de achiziție pentru a doua escadrilă de avioane de luptă

Ministerul român al Apărării va începe procedura de achiziție pentru cea de-a doua escadrilă de avioane de luptă, a anunțat astăzi ministrul Mircea Dușa.

„Vom începe procedurile privind achiziţia celei de-a doua escadrile de avioane multirol”, a spus Duşa.

Ministrul a făcut această precizare cu prilejul vizitei sale la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, unde se desfășoară exercițiul militar româno – american “Dacian Thunder 2015”.

Citește și: Foto. Ministrul român al Apărării merge să vadă avioanele militarilor americani

România a cumpărat deja prima escadrilă de avioane F-16, second-hand, din Portugalia, de fabricație americană.

„Avioanele F-16 vor veni începând cu anul viitor, deja realizăm o mare investiţie la baza aeriană de la Feteşti, tot de modernizare şi înzestrare şi crearea infrastructurii necesare pentru avioanele F-16”, a precizat astăzi Mircea Dușa.

Ministrul Apărării a anunțat că în a doua parte a anului 2015 va începe și modernizarea Bazei Aeriene Câmpia Turzii. “În a doua parte a anului vom începe lucrări de modernizare şi extindere a Bazei 71 Aeriene Câmpia Turzii, constând în extinderea platformelor de parcare şi refacere a pistei, dar şi modernizarea elementelor de comandă şi control care vizează dirijarea şi coordonarea zborurilor. Lucrările vor dura, probabil, o jumătate de an”, a spus ministrul.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Seara remizelor în Liga Campionilor: Real Madrid-Manchester City 3-3 și Arsenal Londra-Bayern Munchen 2-2

Real Madrid a terminat la egalitate cu Manchester City, 3-3 (2-1), marţi seara, pe stadionul ''Santiago Bernabeu'', într-un meci spectaculos disputat în prima manşă...

Seara remizelor în Liga Campionilor: Real Madrid-Manchester City 3-3 și Arsenal Londra-Bayern Munchen 2-2

Real Madrid a terminat la egalitate cu Manchester City, 3-3 (2-1), marţi seara, pe stadionul ''Santiago Bernabeu'', într-un meci spectaculos disputat în prima manşă...

Ungaria e gata să preia pachetul majoritar de acțiuni la aeroportul internațional din Budapesta

Ungaria este pe punctul de a finaliza preluarea pachetului majoritar de acțiuni la aeroportul internațional din Budapesta, continuând cu această achiziție în valoare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă