21.9 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSpecialPropagandă: Cum vrea Rusia să portretizeze România

Propagandă: Cum vrea Rusia să portretizeze România

Propaganda de la Kremlin şi-a îndreptat armele împotriva României, scrie luni portalul de ştiri Unimedia din Republica Moldova, care anunţă că postul public de televiziune Rossia 1 va difuza un reportaj în care România este prezentată ca o ţară din lumea a treia, unde lucrurile s-au înrăutăţit după aderarea la Uniunea Europeană, informează Agerpres

Unimedia scrie că, potrivit unui anunţ difuzat de Rossia 1, „documentarul” a fost realizat de ziaristul Aleksandr Rogatkin. Jurnaliştii ruşi susţin că la Deveselu, unde sunt amplasate elemente ale sistemului de apărare antirachetă, nu funcţionează telefonia mobilă, iar oameni intervievaţi afirmă că nu au simţit nicio schimbare după aderarea ţării la UE. 

Propagandiştii de la Moscova au filmat imagini dintr-un cartier sărac din Bucureşti, pe care l-au prezentat ca pe un cartier tipic din România, scrie Unimedia. Portalul de ştiri din Republica Moldova mai relatează că reportajul se încheie cu o incursiune în fosta Iugoslavie, acolo unde, ‘din cauza intervenţiei NATO’, au fost ucise mai multe persoane, iar economia ţărilor care au ieşit din Federaţia iugoslavă a ajuns la pământ.

Filmul, intitulat ‘Capcana europeană’, va fi difuzat marţi de canalul de televiziune Rossia 1. 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă