26.4 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialRomania, in finala la Eurovision

Romania, in finala la Eurovision

Nico si Vlad Mirita, reprezentantii Romaniei la Eurovision, au trecut marti de semifinale si vor participa sambata la finala de la Belgrad.  
Piesa lor, "Pe o margine de lume", a fost aleasa pentru finala in urma voturilor telefonice ale telespectatorilor din tarile participante. Aceeasi piesa nu a trecut insa de preselectia de la Mamaia 2007, a declarat Nico, ieri, pentru corespondentul NewsIn. "Noi am participat cu piesa asta si la Mamaia in 2007, dar nu a trecut de preselectie. Probabil au considerat ca nu este suficient de buna", a declarat Nico, citata de agentia de presa.

Romanii au fost urmati in competitia de la Belgrad de reprezentantul Rusiei, Dima Bilan, care i-a avut alaturi pe scena pe patinatorul Evgheni Plusenko si violonistul Edvin Marton. Reprezentanta Moldovei, Geta Burlacu, a interpretat cu o jucarie de plus in brate piesa "A Century of Love".
In aceasta prima semifinala s-au calificat, pe langa Romania, si concurentii din Grecia, Rusia, Finlanda, Bosnia-Hertegovina, Israel, Armenia, Polonia, Norvegia si Azerbaidjan.
Irlanda a starnit controverse la Eurovisionul de anul acesta: a trimis in competitie o marioneta numita "Dustin Curcanul". Dustin e o vedeta de televiziune in Irlanda, unde cele sase albume pe care le-a lansat au avut mare succes. La Eurovision insa nu a avut acelasi succes, fiind eliminat din competitie in semifinala.
"Suntem pregatiti pentru un mare succes in finala", au declarat Nico si Vlad la conferinta de presa de dupa concurs.

In finala de sambata vor participa in total 25 de tari. In urma tragerii la sorti, Romania va deschide competitia si va concura, alaturi de ceilalti calificati, cu Marea Britanie, Germania, Franta, Spania si Serbia, participante direct in finala, conform noului regulament al Eurovision.
Ultimii zece finalisti se vor alege joi seara. In cea de-a doua semifinala se vor confrunta Islanda, Suedia, Turcia, Ucraina, Lituania, Albania, Elvetia, Cehia, Belarus, Lituania, Croatia, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Bulgaria, Malta, Cipru, Macedonia si Portugalia.
A 53-a editie a Eurovision se desfasoara anul acesta in Belgrad si are un numar-record de participanti, reprezentanti din 43 de tari.

Cele mai citite

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...

Gabriela Firea vrea investiții mai mari în Cultura Capitalei

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat vineri că şi-ar dori să se aloce fonduri mai mari din bugetul municipalităţii pentru Cultură,...

Român, arestat pentru spionaj în favoarea Rusiei

Un cetăţean român a fost arestat preventiv, fiind acuzat de procurorii DIICOT de infracţiunea de trădare, după ce a trimis la Ambasada Rusiei de...
Ultima oră
Pe aceeași temă