23 C
București
luni, 27 septembrie 2021

România ar putea găzdui o grupă la Campionatul European de baschet masculin din 2017

România ar putea fi una dintre țările gazdă ale CE de baschet masculin din 2017, după ce Federaţia Română de Baschet a anunțat că va intra în competiția pentru organizarea turneului. Propunerea FRB este Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, potrivit Mediafax.

FR Baschet urmează să trimită dosarul de candidatură către forul european în cursul săptămânii viitoare, Sala Polivalentă din Cluj-Napoca fiind nominalizată drept gazdă.

Conform procedurilor, o inspecţie a FIBA va avea loc până la finalul lunii viitoare, cel mai probabil în 21 noiembrie, când la Cluj-Napoca se va juca partida feminină dintre România şi Bosnia, din preliminariile CE din 2017.

Citește și Alegeri FIFA: Forul mondial a primit șapte candidaturi. Cine luptă pentru funcția de președinte

Sala din Cluj-Napoca, de 7.200 de locuri, ar urma să-şi mărească, posibil şi prin ataşarea de tribune mobile, capacitatea până la 10.000 de locuri, aceasta fiind o condiţie obligatorie pentru organizarea unor partide din cadrul Eurobasket.

Un răspuns din partea FIBA privind organizarea Eurobasket la Cluj-Napoca ar urma să sosească până la finalul anului.

De asemenea, ar fi posibil ca la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca să se desfăşoare şi turneul final, însă o decizie în acest sens se va lua doar după confirmarea candidaturilor altor ţări, la fel cum s-a întâmplat cu ediţia din 2015 a Eurobasket, desfăşurată în Franţa, Germania, Letonia şi Croaţia, iar turneul final în Franţa.

În 2015, titlul european a fost cucerit de Spania, în urma finalei cu Lituania, de la Lille.

România nu a organizat niciodată un Campionat European masculin, singurele competiţii majore continentale la nivel de seniori, fiind Campionatele Europene feminine, în 1966 la Sibiu, respectiv faza grupelor ediţiei din 2015, la Oradea şi Timişoara.

Ultima oră
Pe aceeași temă