18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialRomânia, a şaptea sursă de spam din lume

România, a şaptea sursă de spam din lume

România ocupă poziţia a şaptea, cu o cotă de 2,53%, în topul pentru primele două luni din 2010 al ţărilor din care provin mesajele electronice de tip spam, iar într-un clasament al oraşelor Bucureştiul se situează pe locul opt, cu 1%, potrivit unui studiu al companiei PandaLabs, citat de Mediafax. Totodată, în România sunt înregistrate 3,42% din IP-urile care generează mesaje spam, se arată în studiul realizat de furnizorul de soluţii de securitate informatică.

Cea mai importantă sursă de spam la nivel mondial este Brazilia, cu 13,76% din mesaje şi 8,6% din IP-uri, urmată de India (10,98% dim mesaje şi 8,6% din adrese), respectiv Coreea de Sud (6,32% din mesaje şi 4% din IP-uri). Pe poziţiile următoare se sitează Vietnamul, SUA, Rusia şi România, Columbia, Marea Britanie, Polonia, China, Germania şi Argentina.

Topul oraşelor din care provin mesaje spam este condus de Seoul (4,64%), Hanoi (3,99%), New Delhi (1,67%), Bogota (1,33%), Sao paolo (1,19%), Bombay (1,13%), Bangkok (1,08) şi Bucureşti. Capitala României este urmată de Kiev (0,96% – locul nouă), Beijing (0,67% – locul 14) sau Moscova (0,57 – locul 18).

Pentru realizarea studiului, PandaLabs a analizat cinci milioane de email-uri spam, provenind de la un milion de IP-uri diferite. Mesajele de tip spam sunt folosite mai ales pentru distribuirea de malware sau vânzarea de produse ilegale.

În primele trei luni din 2009, un studiu similar al PandaLabs identifica România pe locul trei în topul celor mai importante surse de spam, fiind la originea a 5,8% din aceste mesaje la nivel mondial. Primele două poziţii erau ocupate în ianaurie-martie 2009 de SUA (11,61%) şi Brazilia (11,5%).

Cele mai citite

Un înalt oficial rus acuză NATO că se pregătește de un conflict cu Rusia

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, a afirmat sâmbătă că exercițiile militare ale NATO, numite Steadfast Defender, desfășurate pe...

METEO. Mai multe județe afectate de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben pentru intensificări ale vântului, valabilă în următoarele ore, pentru nouă județe și Municipiul...

Violență politică în Germania: un eurodeputat social-democrat a fost grav rănit de persoane necunoscute

Un eurodeputat al Partidului Social Democrat (SPD), aflat la putere în Germania, a fost grav rănit de necunoscuţi în timp ce lipea afişe electorale,...
Ultima oră
Pe aceeași temă