1.7 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeSpecialRoman arestat in Creta pentru trafic de ovule

Roman arestat in Creta pentru trafic de ovule

Un roman a fost arestat in Creta, fiind suspectat ca exploata doua tinere compatrioate pentru a face trafic cu ovulele lor, a declarat vineri o sursa din politie citata de AFP. Politia spune ca suspectul s-a inteles cu un medic de la o clinica privata pentru a o supune pe una dintre femei, in varsta de 27 de ani, unui tratament care sa stimuleze producerea de ovule, in vedere prelevarii si vinderii lor.

Eliberata joi dintr-un apartament din orasul Chania, din nord-vestul Cretei, unde fusese sechestrata, femeia a afirmat ca urma sa fie supusa unei prime interventii chirurgicale in data de 26 iunie. Cealalta victima, in varsta de 20 de ani, fusese evaluata de medic ca fiind neproductiva, a precizat politia, care nu a dat detalii despre identitatea practicianului si nici nu a luat vreo masura impotriva lui.

Cele doua tinere au spus ca au fost atrase pe insula cu promisiunea unui loc de munca, apoi au fost constranse sa se prostitueze intr-un cabaret local de catre barbatul arestat si de catre o presupusa complice romanca a acestuia, care in prezent este cautata de politie. Pentru ca nu obtinea profituri suficiente din prostitutie, suspectul s-a reorientat catre traficul de ovule. Cele doua femei au obtinut statut de martor aflat sub protectia politiei, care se acorda in Grecia victimelor traficului de persoane, in special in cazuri de exploatare sexuala.

Politia elena a dezmembrat in ultimii ani retele care faceau trafic cu nou-nascuti din Balcani, insa pana in prezent nu descoperise niciun caz de trafic pentru ovule. In Grecia, legislatia atat in materie de adoptii private, cat si in ceea ce priveste donarea de ovule este considerata foarte laxa, transmite Realitatea TV.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă