15.5 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialRolul placilor ceramice in estetica incaperii

Rolul placilor ceramice in estetica incaperii

Datorita diversitatii tot mai mari a formelor, culorilor si designului, placile ceramice ofera nenumarate posibilitati de combinare si asortare cu restul finisajelor din casa. Tendinta actuala este transformarea bailor si bucatariilor in spatii de locuit, iar placile ceramice joaca un rol important in estetica lor.

Unul dintre factorii care „dicteaza” tipul placilor ceramice est stilul de amenajare. De exemplu, este indicat ca gresia si faianta sa fie in ton cu stilul adoptat (clasic, rustic, modern), compatibile cu zugraveala peretilor, precum si cu designul si culoarea mobilierului.

Alege dimensiunile mari!

Se stie ca formatul placilor ceramice afec­teaza densitatea pe metru patrat a struc­turii rosturilor, intelegand prin asta suprafete brazdate mai mult sau mai putin de liniile generate de marginile placilor. Cu cat dimensiunea placilor este mai mare, cu atat acestea apar mai putin, aspectul vi­zual fiind unul mai aerisit, in ton cu tenditele actuale.

In plus, placile ceramice de dimensiuni mari creeaza impresia de spatialitate si fluiditate, au un design compact si un timp de montaj mai scurt.

Foloseste adezivul potrivit!

Daca aveti in plan sa modernizati bucataria sau baia, trebuie sa stiti ca montarea placilor ceramice si de piatra naturala de mari dimensiuni se realizeaza cel mai bine cu ajutorul unui adeziv flexibil, ceea ce inseamna ca rezista la deformarile stratului pe care este aplicat, dar si ale placilor. E important sa folositi un adeziv creat special pentru placile mari, deoarece acesta are o aderenta incomparabil mai mare decat un adeziv „standard”, se intareste fara a suferi contractii dimensionale – astfel ca placile nu vor crapa in timp –, nu formeaza goluri sub placi, ceea ce inseamna ca placile nu se miscanu suna a golnu se dezlipesc si nu sar de la locul lor.  Un alt beneficiu este ca placile dobandesc rezistenta mecanica mai mare.

Descoperiti mai multe informatii pe casamea.ro!

Cele mai citite

Biden îl primește pe Iohannis la Casa Albă. România urmează să cumpere din SUA avioane F-35 de 6,5 miliarde USD

Președintele României, Klaus Iohannis, va fi primit de președintele SUA, Joe Biden, la Casa Albă, în ziua de 7 mai 2024, într-un moment în...

Biden îl primește pe Iohannis la Casa Albă. România urmează să cumpere din SUA avioane F-35 de 6,5 miliarde USD

Președintele României, Klaus Iohannis, va fi primit de președintele SUA, Joe Biden, la Casa Albă, în ziua de 7 mai 2024, într-un moment în...

România are cea mai mare creștere pentru speranța de viață în UE, dar tot la coada clasamentului este

Spania este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare speranţă de viaţă, de 84 de ani, şi se află peste media comunitară de...
Ultima oră
Pe aceeași temă