22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialRogozin vrea să zboare din nou la tiraspol pentru a marca ”eliberarea”...

Rogozin vrea să zboare din nou la tiraspol pentru a marca ”eliberarea” Republicii Moldova

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin vrea să zboare din nou la Tiraspol pentru a participa la evenimentele ce marchează împlinirea a 70 de ani de la ”eliberarea” Republicii Moldova de ocupaţia fascistă.

"Intenţionez să vizitez Tirapolul pe 24 august pentru a participa la ceremonie. Îmi dau seama că va fi dificil să ajung acolo, din cauză că mă aştept să fiu înscris curând pe lista de sancţuni a Ucrainei. Este imposibil să zbor până acolo prin Ucraina, unde avionul ar putea fi obligat să aterizeze", a declarat vicepremierul rus pentru Izvestia, citat de Mediafax.

"Nici să ocolesc prin Bulgaria şi România nu este uşor. Am să găsesc eu o cale", a adăugat Rogozin.

"Am primit o propunere din partea (celuilalt) copreşedinte al CIG Rusia-Republica Moldova să ne întâlnim şi să discutăm despre relaţiile comerciale din perspectiva sancţiunilor (occidentale)", a spus Rogozin.

Vicepremierul rus este reprezentantul special al preşedintelui rus Vladimir Putin pentru regiunea separatistă moldoveană Transnistria.

Rogozin a efectuat o vizită în regiunea separatistă moldoveană, unde a asistat la ceremoniile oraganizate pe 9 mai pentru marcarea sfârşitului celui de-al Doilea Război Mondial, mai scrie Mediafax.

Pe drumul de întoarcere la Moscova, pe 10 mai, avionul vicepremierului rus a fost percheziţionat pe aeroportul din Chişinău de către serviciile moldoveneşti de securitate, care au confiscat mai multe cutii care conţin liste cu semnături în favoarea anexării Transnistriei de către Rusia.

Cele mai citite

ANCOM: Veniturile raportate de sectorul telecom din România au stagnat la 3,4 miliarde de euro, în 2023

Numărul utilizatorilor de Internet fix care au ales servicii prin fibră optică a ajuns la cinci milioane, la finele anului 2023, în creştere cu...

Accident suspect în apele teritoriale românești. O navă dinspre Ucraina a ciocnit un alt vas dar și-a continuat drumul până în Bulgaria

O navă care plecase din Ucraina, purtând pavilionul Insulelor Comore, a ciocnit un vas sub pavilionul Tanzaniei, în apele teritoriale românești, în dreptul orașului...

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...
Ultima oră
Pe aceeași temă