13.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialRisc de avalanşă în zonele muntoase din Argeş

Risc de avalanşă în zonele muntoase din Argeş

Salvamontiştii din Argeş anunţă că în zonele de munte din acest judeţ există risc însemnat de producere a unor avalanşe şi amintesc turiştilor că în această perioadă toate trasele montane rămân închise, transmite Mediafax.

Astfel, la altitudini de peste 1.800 de metri riscul de producere a avalanşelor este cotat cu gradul trei pe o scară de la unu la cinci, în timp ce în zonele mai joase de 1.800 de metri este risc de avalanşă de gradul doi.

Salvatorii montani avertizează că un astfel de risc există chiar şi în zonele joase şi împădurite, întrucât din cauza viscolului zăpada este instabilă şi se poate disloca cu uşurinţă.

Salvatorii montani le recomandă turiştilor care vor merge la munte în judeţul Argeş să nu încerce să urce pe traseele închise şi să calculeze timpul necesar excursiilor în aşa fel încât să existe o marjă de siguranţă de o oră de lumină după terminarea acestora, ţinând cont că la ora 17:30 este deja întuneric. De asemenea, turiştii care merg la munte sunt sfătuiţi să aibă la ei echipamentul obligatoriu pentru iarnă, respectiv încălţăminte şi îmbrăcăminte adecvată, colţari, piolet şi să aibă în rucsac o lanternă cu baterii proaspete pentru fiecare participant.

Celor care urcă pe munte cu maşina li se recomandă să nu parcheze autovehiculele la baza pantelor mari, fără pădure şi încărcate cu zăpadă.

Cele mai citite

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă