16 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialRezultat încurajator de la Pfizer pentru pastila anti-COVID-19 : 90% eficacitate

Rezultat încurajator de la Pfizer pentru pastila anti-COVID-19 : 90% eficacitate

Pfizer a transmis că ultimul test pentru pastila anti-COVID-19 a arătat o eficacitate de aproape 90% în prevenirea spitalizărilor și a deceselor la pacienții cu risc ridicat, iar datele recente de laborator sugerează că medicamentul își păstrează eficacitatea împotriva variantei Omicron, relatează Reuters, potrivit alephnews.ro.

Luna trecută, producătorul american de medicamente a declarat că pilula a avut o eficacitate de aproximativ 89% în prevenirea spitalizărilor sau a deceselor în comparație cu placebo, pe baza rezultatelor intermediare obținute la aproximativ 1.200 de persoane. Datele dezvăluite marți includ încă 1.000 de persoane.

În cadrul studiului, nimeni din cei care au primit tratamentul Pfizer nu a murit, comparativ cu 12 decese în rândul celor care au primit placebo.

Pastilele Pfizer se iau împreună cu ritonavirul, un antiviral mai vechi, la fiecare 12 ore, timp de cinci zile, începând la scurt timp după debutul simptomelor. Dacă va fi autorizat, tratamentul va fi vândut sub numele de Paxlovid.

Pfizer a pulicat și al doilea studiu pentru pastila anti-COVID-19, efectuat pentru 600 de adulți cu risc standard

Pfizer a publicat, de asemenea, primele date ale unui al doilea studiu clinic care arată că tratamentul a redus spitalizările cu aproximativ 70% la aproximativ 600 de adulți cu risc standard.

„Este un rezultat uimitor”, a declarat Mikael Dolsten, directorul științific al Pfizer, într-un interviu. „Vorbim despre un număr uluitor de vieți salvate și de spitalizări prevenite. Și, bineînțeles, dacă desfășurăm acest lucru rapid după infectare, este posibil să reducem dramatic transmiterea”, conform alephnews.ro.

Dolsten a declarat că așteaptă în curând autorizația pentru utilizarea la persoanele cu risc ridicat din partea US Food and Drug Administration și a altor agenții de reglementare. El nu crede că va fi nevoie de o reuniune a comitetului consultativ al FDA.

„Suntem în dialoguri de reglementare foarte avansate atât cu Europa, cât și cu Marea Britanie și discutăm cu majoritatea agențiilor de reglementare importante la nivel global”, a spus Dolsten.

În prezent, nu există tratamente antivirale orale pentru COVID-19 autorizate în SUA.

Compania a declarat că poate avea 180.000 de tratamente gata de livrare în acest an și intenționează să producă cel puțin 80 de milioane în plus în 2022.

Dolsten a declarat că Pfizer caută să extindă această producție și mai mult, deoarece noile variante, precum Omicron, ar putea crește substanțial nevoia de antivirale. Vaccinurile actuale par să fie mai puțin eficiente în prevenirea infecției cu Omicron.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Experiența militarilor ucraineni cu un lansator de rachete românesc: „Am oprit pentru că fierbea”

Artileriștii din armata Ucrainei au vorbit, în permieră, despre experiența lor dobândită pe o armă românească pe care o folosesc în războiul contra Rusiei...

O persoană a fost reținută la Constanța. DIICOT transmite că a comercializat diferite cantități de cocaină

La data de 1 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au decis reținerea...

Franța e gata să medieze între Israel și Hezbollah

Ministrul de Externe al Franţei, Stephane Sejourne, i-a cerut Israelului să facă publică poziţia sa cu privire la o propunere menită să dezamorseze tensiunile...
Ultima oră
Pe aceeași temă