13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialRevolutie pentru Poli

Revolutie pentru Poli

Iubirea fanatica a timisorenilor pentru culorile alb-visinii ale Politehnicii este pe cale sa porneasca un adevarat Jihad. Obiectul furiei specta-torilor este omul de afaceri italian Claudio Zambon. Primit odinioara cu bratele deschise in capitala Banatului, el a devenit un paria pentru suporterii echipei de fotbal. Italianul a cumparat cel mai cunoscut club de fotbal din Banat. Intr-un timp extrem de scurt, el a reusit sa retrogradeze echipa in subsolul fotbalului romanesc. In timp ce adevarata "Poli" a ajuns umbra echipei de odinioara, Banatul a suferit un transplant fotbalistic. Tony Dobos a stramutat din Berceni la Timisoara echipa AEK Bucu-resti, fosta Rocar. Echipa si-a schimbat din nou denumirea, in "Poli AEK", iar apoi in "Poli". Ultima schimbare de nume a castigat inimile supor-terilor.

Dupa 17 ani si jumatate, Timisoara se pregateste din nou de revolutie. Daca in 1989, banatenii s-au revoltat impotriva sistemului comunist, acum ei isi apara unul dintre cele mai de pret bunuri: echipa de fotbal Poli Timisoara.
La scurt timp dupa terminarea meciului cu Poli Iasi, zeci de mii de timisoreni sunt asteptati in Piata Operei, la un miting de sustinere a lui Poli. In prealabil, suporterii Politehnicii au semnat zeci de liste impotriva fostului patron al echipei, italianul Claudio Zambon, cel care revendica palmaresul clubului. Fiind convinsi ca intregul proces deschis de Zambon, care a avut castig de cauza inclusiv in randul oficialilor Federatiei Romane de Fotbal, reprezinta o conspiratie menita sa lase Poli fara nume, culori, imn si palmares, fanii banateni au cerut sa se deschida liste de semnaturi si impotriva sefilor lui Dinamo si FRF.
"Luptati pentru POLI! Dupa meci, cu totii in centru!", este indemnul liderilor galeriei timisorene, adresat tuturor celor care vor ca simbolul Timisoarei sa nu incapa pe mana lui Zambon.

SPRIJIN
La mitingul de azi din Piata Operei au fost invitati si suporteri ai echipelor europene care au aceleasi culori ca Poli, alb-violet, si cu care fanii timisoreni sunt infratiti. Printre ele se afla Fiorentina (Italia), Valladolid (Spania) sau Austria Salzburg (Austria).    

Cele mai citite

Miniștrii de externe sprijină Ucraina, definesc prioritățile Consiliului Europei și adoptă un tratat privind inteligența artificială

În contextul în care Consiliul Europei împlinește 75 de ani, miniștrii afacerilor externe din cele 46 de state membre ale Consiliului Europei s-au reunit...

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...

Iohannis a numit-o pe Monica-Cecilia Sitaru ambasadoarea României în 11 țări africane

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 17 mai 2024, un decret prin care Monica-Cecilia Sitaru, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica...
Ultima oră
Pe aceeași temă