16.8 C
București
sâmbătă, 27 mai 2023
AcasăSpecialRevolta in Ferentari

Revolta in Ferentari

Suparati ca au au fost debransati de la reteaua electrica de catre angajatii Transelectrica, mai multi locuitori din cartierul Ferentari au provocat scandal. Potrivit surselor din Politia Capitalei, aproximativ 200 de persoane au blocat, ieri-seara, Bulevardul Pieptanari. Protestatarii nu au mai lasat sa treaca nicio masina si au dat foc la mai multe obiecte.

Efective importante din sectiile de politie 18, 19 si 24 au intervenit pentru aplanarea conflictului. In acelasi timp, au fost chemati si pompierii, pentru stingerea incendiilor provocate de protestatari. In loc sa calmeze, spiritele mai rau s-au incins. Scandalagiii au inceput sa arunce cu pietre si alte obiecte in oamenii legii. Parbrizul unei autospeciale a pompierilor s-a facut tandari. Pentru a-i imprastia, pompierii au indreptat jeturile de apa ale furtunurilor spre protestatari. Apa rece le-a mai taiat putin avantul, permitand fortelor de ordine sa ia un respiro.

Negocieri cu Transelectrica

In cele din urma, spiritele s-au mai calmat, iar administratorii blocurilor si reprezentantii Transelectrica au inceput negocierile pentru realimentarea zonei cu curent electric. Protestatarii au mai cerut sa vina primarul de sector, Marian Vanghelie, pentru medierea conflictului. Politistii si jandarmii au reusit impingerea protestatarilor spre trotuare, pentru eliberarea carosabilului. Mai multi indivizi care au aruncat cu pietre in politisti au fost retinuti si dusi in arest. Nu au lipsit nici victimele, cateva persoane ranite in urma confruntarii cu fortele de ordine ajungand la spital.
Incidentul a izbucnit inca de luni seara, cand cei racordati ilegal la reteaua electrica au aflat ca reprezentantii societatii distribuitoare de energie electrica le vor taia bransamentele. Transelectrica a luat decizia intreruperii alimentarii cu energie electrica dupa ce, luni, in jurul orei 18.00, s-a produs o pana de curent. In urma avariei, au fost afectate imobilele de pe strazile Popa Stefan si strada Zabrautului. Potrivit Transelectrica, pana de curent a fost cauzata de conectarea ilegala a locatarilor din cinci blocuri, situate pe strada Zabrautului, la stalpii de sustinere a cablurilor electrice.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă