18.1 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Troica Băsescu - Macovei - Gitenstein a pritocit condamnarea lui...

REVISTA PRESEI: Troica Băsescu – Macovei – Gitenstein a pritocit condamnarea lui Năstase

“Liceu de lux, o afacere PDL-PSD. Familia lui Vasile Blaga (PDL) şi cea a lui Ioan Moraru (PSD) au înfiinţat o şcoală în centrul Capitalei”, titrează Adevărul în ediţia de marţi: “Un personaj-cheie este Ioan Hidegcuti. Om cu funcţii înainte şi după ’89, şeful Fondului Român de Contragarantare are rolul de a obţine credite garantate de stat pentru liceul privat.

Vasile Blaga (56 de ani), Ion Moraru (63 de ani), Ioan Hidegcuti (64 de ani). Primul este preşedintele PDL. Al doilea este secretar de stat, fost senator PSD, actual şef al Secretariatului General al Guvernului în cabinetul Ponta”.

Din Cotidianul află, că “La fel ca Traian Băsescu, Ion Cristoiu îl batjocoreşte pe Regele Mihai”: “La distanţă de o săptămână de la manifestările prilejuite de aniversarea a 91 de ani ai Majestăţii Sale Regele Mihai, jurnalistul Ion Cristoiu a trântit în ‘Evenimentul zilei’ un editorial în care îl măscăreşte pe Rege în fel şi chip, atribuindu-i acestuia rolul de agent electoral al USL.

În viziunea lui Cristoiu, prezenţa Majestăţii Sale la inaugurarea piaţetei din Kiseleff care îi poartă numele este o bizarerie şi o enormitate. ‘Printre multele bizarerii oferite de acest an cu dărnicie, se numără şi cea ivită în ziua de 25 octombrie 2012: Un om viu şi-a dezvelit propria copie în marmură şi a asistat, fără să tresară, la începutul destinului său după moarte: inaugurarea unei pieţe care-i poartă numele. Omul viu s-a numit Regele Mihai I. Că membrii Camarilei s-au gîndit la o asemenea enormitate – un om viu asistă deja la posteritatea sa – nu e chiar inexplicabil. La atît îi duce personalitatea pitică”, scrie “inventatorul” găinii cu pui vii, omiţând totuşi să explice cine sunt membrii camarilei cu ‘C’. Bănuim că nu se referă în niciun caz la camarila lui Traian Băsescu sau a Elenei Udrea”.

“Gelu Vişan – acuzat de violarea unei minore şi graţiat de preşedintele Constantinescu”, scrie şi Curentul: “Lui Gelu Vişan i-a plăcut tot timpul să iasă în evidenţă, iar cel mai tare se pare că i-a reuşit în vremea când era pedagog la Liceul ‘Traian Vuia’ din Craiova, când s-a ales cu o acuzaţie de viol din partea unei eleve din clasa a X a.

Întreaga poveste a fost consemnată într-un proces-verbal al Consiliului de Administraţie al şcolii, din care nu lipsesc referirile la chefurile până în zori, bătăile cu coada măturii şi multe asemenea lucruri care nu-i fac deloc cinste lui Gelu Vişan, mai ales că acum acesta e gata oricând şi oriunde să ne dea lecţii de morală, să ne vorbească de principii şi de valorile din societate”.

Evenimentul zilei îl ia în colimator pe primarul Capitalei – “Oprescu a distrus Piaţa Universităţii! N-a vrut să dea un leu pentru reamenajare”: “O zonă emblematică pentru Bucureşti a fost distrusă. Din proiectul care trebuia să o transforme într-un loc de promenadă s-a ales praful. Spaţiile verzi au fost total desfiinţate, lucrările s-au făcut după urechea lui Oprescu, fără legătură cu armonia arhitecturală.

Bătaie de joc în Piaţa Universităţii! Nici lui Nicolae Ceauşescu nu i-ar fi trecut prin cap aşa ceva. Cel mai important punct al Capitalei a fost pur şi simplu acoperit de betoane, deşi proiectul de reamenajare arăta că acesta va fi un loc de promenadă, cu spaţii verzi”.

Gândul compară “PROGRAMELE DE GUVERNARE ALE USL ŞI ARD: care este prima măsură pe care o vor lua imediat după alegeri”: “Cu câteva zile înainte de startul oficial al campanie electorale, USL şi ARD îşi lansează programele de guvernare cu care speră să câştige voturile românilor pe 9 decembrie.

Startul îl dau cei de la Alianţa România Dreaptă, care fac publice marţi, într-o dezbatere, măsurile pe care le propun sub sloganul ‘Reporneşte inima României’. Liderii USL vor prezenta joi, la Palatul Parlamentului, programul de guvernare pentru perioada 2012 – 2016, o ‘chintesenţă’ a programelor anterioare ale Uniunii”.

Din Jurnalul Naţional aflăm că “Troica Băsescu – Macovei – Gitenstein a pritocit condamnarea lui Năstase”: “În perioada decembrie 2011 – iunie 2012, capul lui Năstase s-a jucat în triunghiul Palat Cotroceni – Monica Macovei – Ambasada SUA. Traian Băsescu, Monica Macovei, ambasadorul Gitenstein au ţesut prin declaraţii publice plasa pe care trebuia construită sentinţa de condamnare definitivă a fostului premier al României Adrian Năstase.

‘Trofeul Calităţii’ este mascarada juridică menită să-l scoată din joc pe cel mai temut adversar al regimului Băsescu. Condamnarea lui Năstase din 20 iunie a fost ‘pregătită’ cu migală de ‘tripletăî şi anunţată de facto prin retragerea, în aprilie 2012, a vizei de intrare în SUA”.

Cele mai citite

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre programul Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a abordat în discuţia avută marţi la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden şi despre acceptarea României în programul Visa Waiver,...

NATO desfășoară un exercițiu cu 2000 de parașutiști, una dintre cele mai ample operațiuni de desant aerian de după al Doilea Război Mondial....

Militari din mai multe țări NATO participă, în aceste zile, la exercițiul SWIFT RESPONSE 24, care reprezintă una dintre cele mai ample operațiuni de...
Ultima oră
Pe aceeași temă