1.3 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeSpecialREVISTA PRESEI: România exportă alimente și cumpără mașini blindate

REVISTA PRESEI: România exportă alimente și cumpără mașini blindate

Presa de vineri prezintă afacerile realizate de reprezentanții României în străinătate.

Ziarul Capital informează că Italia cumpără în fiecare an produse alimentare din România în valoare de sute de milioane de euro. Principalele produse exportate de România în Italia sunt cereale (87 milioane euro), legume-fructe (53 milioane euro), animale vii (25 milioane euro), carne (25 milioane euro), dulciuri (9 milioane de euro), miere (8 milioane euro).

În schimb, grupul finlandez Patria și-a trimis reprezentanții la București, pentru a prezenta transportorul sau blindat Patria AMV (Armoured Modular Vehicle), scrie Hotnews.

Grupul finlandez ar putea transfera producția în România. dacă România ar comanda 200 de bucați din acest vehicul. “Mai mult, dincolo de productia efectiva a unitatilor destinate fortelor armate romane, fabrica aleasa va beneficia de un transfer de tehnologie care sa ii permita sa asigure mentenanta pe urmatoarele decenii, dar si sa produca sub licenta noi unitati Patria AMV sau modele derivate pe care le-ar putea chiar si exporta”.

“Nu oferim doar produsul in sine, ci si un business model. Suntem pregatiti sa aducem productia in Romania. Vehiculul va fi produs in Romania, va fi intretinut in Romania de catre industria romaneasca. In prima parte a programului cream capacitatea de productie, iar fabrica romana va putea asigura mentenanta produselor. Dar, evident, si noi vrem si Romania ar vrea sa foloseasca capacitatea de productie pentru noi clienti”, a explicat Antti Husskonen, vicepresedinte al grupului Patria. 

“Cum îi păcălea Nicuşor Constantinescu pe magistraţi că este în spital în timp ce petrecea în centrul staţiunii Mamaia”, titrează ziarul Adevărul.

Potrivit acestei publicații, “preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, se interna în spital de fiecare dată înainte de un termen de judecată, pentru a tergiversa procesul în care contesta o condamnare de trei ani şi jumătate pentru abuz în serviciu. Aceasta este concluzia magistraţilor care au decis că judecarea cazului se va face cu politicianul în arest, la Spitalul Penitenciarului Poartă Albă”.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Confruntări cu poliția la un marş al israelienilor de extremă dreaptă din Ierusalim

Confruntări cu poliţia au avut loc la începutul unui marş al israelienilor de extremă dreaptă joi seară la Ierusalim, potrivit martorilor, informează agenţia DPA,...

Un baron PSD deszăpezește drumurile din Tulcea până în 2025

Un fost deputat PSD, abonat la banii statului, dar în special la CJ Tulcea, va încasa peste 4 milioane de euro pentru deszăpezirea...

Confruntări cu poliția la un marş al israelienilor de extremă dreaptă din Ierusalim

Confruntări cu poliţia au avut loc la începutul unui marş al israelienilor de extremă dreaptă joi seară la Ierusalim, potrivit martorilor, informează agenţia DPA,...
Ultima oră
Pe aceeași temă