20 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Managerul Spitalului Universitar: Medicii care primesc bani să fie impozitaţi

REVISTA PRESEI. Managerul Spitalului Universitar: Medicii care primesc bani să fie impozitaţi

În Adevărul citim, marţi, un interviu cu profesorul Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar Bucureşti. Şeful celui mai mare spital din România consideră că problema şpăgilor pe care pacienţii le dau medicilor ar putea fi rezolvată prin impozitarea acestor atenţii.

“Există varianta să accepţi că pacienţii oferă sume de bani medicilor, obligă-i să fiscalizeze aceste venituri într-o formă sau alta. Obligă-i să le declare, obligă-i să taie chitanţă, obligă-i să plătească impozit la stat. De ce n-ar fi mulţumit statul atunci că primeşte aceste sume de bani ca impozite, şi-ar creşte veniturile, nu? Sigur că da cineva trebuie să îşi asume lucrul acesta”, susţine Cîrstoiu, în interviul acordat Adevărul.

În EVZ citim despre “Planul secret prin care USL vrea să facă pe plac FMI”: “Fondul cere Guvernului să facă rost de 600 de milioane de lei. Cel mai probabil, Executivul va amâna cheltuielile cu investiţiile”.

După „succesul“ privatizării litoralului românesc, Agathon – însărcinat de USL cu vânzarea Hidroelectrica, scrie, marţi, Curentul.

Potrivit hotnews.ro, fostul ministru al turismului Dan Matei Agathon este unul dintre cei doi reprezentanţi ai statului in Adunările Generale ale Acţionarilor de la Hidroelectrica. Contactat de jurnaliştii de la hotnews.ro, Agathon a spus ca încă din noiembrie participă la la şedinţele AGA ale Hidroelectrica si o va face până „la finalizarea misiunii de privatizare“ a companiei. 

În Ziarul Financiar citim un reportaj despre ofertele companiilor pentru intermedierea listării Hidroelectrica: “Cum arată ofertele consorţiilor pentru intermedierea listării Hidroelectrica: sute de pagini de documente în cutii „pentru mutări“.

“Luni dimineaţă, la ora 10.30, în faţa clădirii de birouri Tower Center din Piaţa Victoriei unde îşi are sediul Hidroelectrica, nimic nu dădea de bănuit că în mai puţin de două ore se va decide o etapă-cheie din ceea ce se va numi listarea anului. La acea oră nu era depusă nicio ofertă pentru intermedierea listării a 15% din acţiunile Hidroelectrica, o cutumă greu de înţeles din partea brokerilor care lasă pe ultimele câteva zeci de minute depunerea ofertelor pentru un mandat ce le poate aduce comisioane de câteva milioane de euro. La etajul 14, camera 05, locul unde trebuia depuse ofertele, era linişte”, scrie ZF.

 

 

Cele mai citite

Pe eJobs sunt afișate salariile pentru pozițiile care se scot în piață la angajare

Uniunea Europeană a decis, recent, termenul limită până la care angajatorii vor fi obligaţi să publice salariile pentru toate poziţiile pe care le scot...

WC-urile din curțile școlilor vor fi secții de votare, ca tot alegătorul să găsească o utilitate buletinului de vot

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru a elimina preconcepțiile conform cărora toaletele din curțile unităților de învățământ preuniversitar fără canalizare nu sunt bune de nimic, Guvernul...

Florin Piersic a fost transferat de la ATI într-un salon din Compartimentul Septic al Spitalului Foișor

Florin Piersic a fost mutat din secția ATI într-un salon din Compartimentul Septic al Spitalului Foișor. A început să meargă pe distanțe scurte, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă