15 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Cum a ajuns Iohannis să-l decoreze pe Bjoza și câți...

REVISTA PRESEI: Cum a ajuns Iohannis să-l decoreze pe Bjoza și câți km de autostradă am mai bifat

Cum a ajuns Iohannis președinte, ca să-l decoreze apoi pe Octab Bjoza, acuzat de simpatii legionare, câți km de autostradă am mai bifat în 2014 și câți vom avea la anul, dar și insula cu revelion de 45.000 de euro. Revista presei:

ZIUA „IOHANNIS“: Cele 24 de ore în care un german moderat a ajuns preşedintele tuturor românilor, titrează Adevărul. „Pe 16 noiembrie 2014, un candidat atipic, german, protestant şi zgârcit cu vorbele devenea preşedintele României şi, dintr-odată, omul anului. Acesta este traseul său din acele 24 de ore, de la primele momente, petrecute în linişte la Sibiu, până la cele din baia de mulţime euforică, în noapte, la kilometrul 0 al Capitalei.”

Gândul publică Confesiunea „legionarului” Octav Bjoza: „Tânăr fiind, intrând la 19 ani şi câteva luni în temniţă, eram avid în a lua, de la fiecare, dacă găseam, ce avea el mai bun. Şi am luat de la toţi…”. Eu gândesc că se intenţionează a se lovi în consilierul prezidenţial, Andrei Muraru, care a făcut propunerea, şi în preşedintele Klaus Iohannis, prin mine. Asta nu înseamnă, neapărat, că lucrurile stau chiar aşa. Pot greşi. Dar o astfel de acuză la adresa mea este lipsită de orice temei. Toată lumea care mă cunoaşte, din copilărie şi până astăzi, este revoltată. Toţi! Şi am primit zeci de telefoane. Niciodată nu au sesizat aceşti oameni, ca eu să am vreo legătură cu mişcarea legionară sau să am sentimente antisemite sau împotriva altor etnii. Nici vorbă de aşa ceva. Eu am fost educat, şi de acasă şi din temniţă, să nu lucrez în viaţă cu etnii, culte sau politici, ci să caut să lucrez cu oamenii. Ce-i drept, i-am găsit foarte greu.”

Celebra bătălie de la Ruginoasa a fost interzisă. Localnicii nu se mai bat cu măciucile, ne anunță Evenimentul Zilei. „Una dintre cele mai cunoscute tradiții din această zonă a Moldovei a fost interzisă de autorități. Reprezentanți de la Poliție, Jandarmerie si administrația locală din Ruginoasa s-au intâlnit cu sătenii pentru a le prezenta riscurile la care se expun dacă vor ieși la bătaie cu bâte în ajunul Revelionului.”

Hotnews face Bilantul autostrazilor in 2014: 50 km deschisi circulatiei – cel mai slab an din ultimii patru. Urmeaza un 2015 si mai slab. Vezi evolutia retelei de autostrazi estimata pana in 2016. „Romania a reusit anul acesta sa deschida circulatiei 50 de kilometri de autostrada, si aceia nefinalizati complet, cu probleme si cu mari intarzieri. Practic, anul ce tocmai se incheie devine cel mai slab la capitolul autostrazi din ultimii patru, iar in 2015 recordul negativ are toate sansele sa fie doborat si Romania sa inaugureze sub 25 de kilometri de autostrada. Rezultatele dezamagitoare vin dupa ce in 2013 autoritatile nu au reusit sa deschida nici un santier nou de autostrada, iar in cazul multor licitatii procedurile au fost tergiversate nepermis de mult. De notat, tot ce s-a inaugurat anul acesta, tot ce se va inaugura anul urmator si jumatate din ce se va deschide in 2016 sunt proiecte demarate dinaintea guvernarilor Ponta.”

Despre plagiatul premierului scrie Ziare.com, sub titlul Victor Ponta, guvernarea pentru sine. „Modificarea Legii Educatiei prin Ordonanta de Urgenta pentru ca Victor Ponta sa poata scapa de titlul de doctor mi se pare unul dintre cele mai mari abuzuri comise de acest guvern. Este, in plus, o decizie care implica mari probleme de constitutionalitate si legalitate in general.”

Guvernul a aprobat construcția noului stadion din Bănie, ne anunță Puterea. „Guvernul a aprobat în ședința de luni construcția noului complex sportiv din Craiova. Astfel, în Bănie, pe locul legendarei arene Ion Oblemenco, care este demolată în această perioadă, vor trona în cel mult 24 de luni două stadioane. Unul destinat fotbalului și rugbyului, cu o capacitate de 30.000 de locuri, și unul mai mic, de 5.000 de locuri, pentru atletism.”

Cum arată insula pentru care doi români au plătit 45.000 de euro ca să-şi petreacă revelionul aflăm din Ziarul Financiar. „Insula Bali abia se vede pe harta lumii. Este locuită însă de 3,9 milioane de persoane, iar în sezonul turistic alţi peste 3 milioane de oameni de pe toate continentele vin să se relaxeze în fosta insulă a zeilor. Peste 2.000 de români au ales anul trecut această destinaţie exotică, considerată una din cele mai atractive din lume.”

Cele mai citite

Universitatea Craiova – FCSB 2-0! Oltenii lui Gâlcă au bătut noua campioană

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 în fața noii campioane FCSB, pe teren propriu, în etapa cu numărul opt din play-off-ul Ligii...

Astronauții dezvăluie ce miros unic are spațiul cosmic

După ce se întorc din ieșirile în spațiu astronauții simt în mod regulat un miros unic atunci când își scot căștile, iar colegii lor...

Rusia amenință că va lovi instalații militare britanice după declarațiile lui David Cameron

Armata rusă ar putea lovi ”orice instalaţie sau echipament militar britanic pe teritoriul ucrainean şi nu numai”, în cazul în care Kievul va folosi...
Ultima oră
Pe aceeași temă