14.5 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Cei mai căutați români

REVISTA PRESEI: Cei mai căutați români

Hotnews face o listă a celor mai căutați români, celebrități ce fug de pușcărie: Dati in urmarire. Nume sonore care se sustrag executarii pedepsei cu inchisoarea: De la Catalin Chelu la Munaf sau Bivolaru. „Catalin Chelu, Nicusor Constantinescu, Codrut Marta, Ion Clamparu, Muhamad Munaf, Gregorian Bivolaru sau Zaher Iskandarani sunt printre cei dati in urmarire nationala sau internationala.”

Adevărul trece în revistă Cele mai importante organizaţii care terorizează Occidentul. „Există 59 de grupări pe lista Departamentului de Stat american a „Organizaţiilor Străine Teroriste“. Unele dintre ele ies în evidenţă cu acţiunile lor, dar şi prin felul cum a reacţionat SUA şi aliaţii săi la activităţile lor.”

Din același cotidian puteți afla Povestea prizonierului nord-coreean care a evadat dintr-un temut lagăr doar pentru a mânca pui fiert. „Singurul prizonier evadat din Lagărul 14 din Coreea de Nord, cel mai mare din lume, a ajuns în România la invitaţia elevilor Colegiului Naţional „B.P. Hasdeu“ din Buzău. În anii de libertate, nord-coreeanul Shin Dong-hyuk şi-a propus să împărtăşească lumii ororile la care sunt supuşi cei peste peste 150.000 de condamnaţi politici ai dinastiei ”Kim”. Acesta le-a mărturisit buzoienilor că frica de foame i-a dat curajul să evadeze, în anul 2005.

Din Gândul aflați La ce preţuri se vinde iPhone 6 în România. „Pentru cel mai ieftin model, iPhone 6, cu capacitate de stocare internă de 16 GB, comerciantul cere un preţ de 3.500 de lei (peste 1.000 de dolari). Cel mai scump model, iPhone 6 Plus cu capacitate de stocare internă de 128 GB, costă, la QuickMobile, 5.000 de lei (aproape 1.500 de dolari). Cel mai scump iPhone 6 Plus (128 GB) va costa în SUA 950 de dolari la liber, iar iPhone 6 (16 GB) va putea fi achiziţionat cu 650 de dolari fără abonament.”

Evenimentul zilei vorbește despre un Pericol pe calea ferată: 90% dintre locomotive, cu revizia expirată. „Mașinăriile CRF-ului sunt ieșite din uz, iar uzinele care fac reviziile sunt pe butuci. Cei care aleg să circule cu trenul își riscă, practic, viața, în peste 60 la sută din cazuri. Sindicaliștii angajațiilor de la CFR au dezvăluit, pentru EVZ, că mare parte din locomotive au durata de viață expirată, iar uzina care face reparații și revizii este în prag de faliment.”

Hotnews anunță că Profitul Gazprom a scazut cu 41% in primul trimestru din 2014. „Scaderea veniturilor la cea mai mare companie din Rusia dupa profit este un alt semnal ingrijorator pentru economia nationala, care se afla in pragul recesiunii, generata de sanctiunile occidentale impuse pentru rolul Moscovei in criza din Ucraina. Gazprom nu se afla pe lista companiilor vizate de sanctiuni, dar s-a confruntat cu adversitati in Europa, care incearca sa-si reduca dependenta de energia furnizata de Rusia.”

Din Capital aflăm părerea FMI: O Scoţie independentă ar avea un impact negativ asupra pieţelor financiare. „O eventuală victorie a partizanilor independenţei Scoţiei ar putea declanşa, pe termen scurt, reacţii negative pe pieţele financiare din cauza incertitudinii cu privire la direcţia viitoare a politicilor economice, a apreciat joi Fondul Monetar Internaţional, transmite AFP.”

ProSport anunță: Cristiano Bergodi este convins că va câştiga şi la TAS litigiul cu Steaua. Pe 16 septembrie se judecă apelul intentat de clubul român. „Au trecut cinci ani de când antrenorul italian, Cristiano Bergodi, a dat în judecată clubul de fotbalSteaua pentru ruperea abuzivă a contractului pe care îl avea cu echipa finanţatorului Gigi Becali, în 2009. Tehnicianul reclama neplata sumei de 121.000 de euro, echivalentul unei părţi a contractului şi o primă de calificare în Europa League. Daunele totale pe care le solicită Bergodi sunt de 500.000 de euro, pentru că imaginea i-a fost afectată după ce a fost dat afară de la Steaua.”

 

Cele mai citite

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...

Daniel Nicodim, viceprimar Ploiești: Legea care a declarat 10 Mai ca Ziua Independenței Naționale a îndreptat o gravă mistificare istorică

Primăria municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești au organizat ceremoniile dedicate Zilei Independenței Naționale a României, care s-au desfășurat la Monumentul Vânătorilor, primul monument din...
Ultima oră
Pe aceeași temă