20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Marii investitori din America au ”pus ochii” pe o mină...

REVISTA PRESEI. Marii investitori din America au ”pus ochii” pe o mină de aur din România

Din ziarele de joi, aflăm cum se clasează șeful statului în noul sondaj al INSCOP, realizat la comanda Adevărul, miliardarii brazilieni, canadieni și americani care vor aurul de la Rovina, industria de IT va înregistra, în următorii ani, rate considerabile de creștere, dar și despre noile condiții ale taxării PFA.

Din ziarul Adevărul aflăm că încrederea românilor în personalităţile publice surprinde evoluţii interesante comparativ cu ultima măsurătoare din aprilie 2015. Cea mai importantă pare a fi înscrierea pe un trend descendent a preşedintelui Klaus Iohannis. Topul încrederii este condus în continuare la distanţă de preşedinte, cu 61,6% dintre respondenţi care au indicat că au încredere multă şi foarte multă (65% în aprilie). Klaus Iohannis este urmat de Mugur Isărescu cu 42,8%, guvernatorul BNR înregistrând o uşoară creştere faţă de măsurătoarea din aprilie (40.1%).

În Evenimentul Zilei citim despre miliardarii brazilieni, canadieni și americani care vor aurul de la Rovina. Ultima mină de aur, pe care ”au pus ochii” marii investitori din America, este cea de la Rovina, Hunedoara. Firma canadiană care deține licența de exploatare promite o investiție de nouă miliarde de dolari. Astfel, firma canadiană care a primit, în acest an, de la Guvernul României, dreptul de a exploata aurul și cuprul de la Rovina – județul Hunedoara. Asta pentru că societatea nu are obligația, conform regulilor bursei miniere din Toronto, acolo unde este cotată, să-și declare acționariatul, ci doar să anunțe deținătorii unor participații de peste 3% fără a preciza procentul din portofoliu.

Capital.ro ne informează că pentru a-şi menţine taxarea mai favorabilă, PFA trebuie să îndeplinească cel puţin patru din cele şapte condiţii noi care se aplică activităţilor independente din 10 iulie. Însă, textul de lege trasează linii generale care nu elimină problemele de interpretare din practică. Specialiştii în fiscalitate cred că mai sunt necesare precizări. Persoanele Fizice Autorizate (PFA), profesiile libere şi drepturile de autor au criterii noi pentru considerarea activităţii ca independentă, din 10 iulie, când a intrat în vigoare legea nr. 187/2015.

Ziarul Financiar ne informează că industria de IT şi în special dezvoltarea de software vor înregistra în următorii ani rate de creştere explozive pe fondul dezvoltării unor tehnologii precum realitatea virtuală. ”Părintele DVD-ului“, George Haber susține că România va avea de câştigat dacă va continua să se concentreze pe dezvoltarea sectorului IT, în care a obţinut deja rezultate. „Trebuie să insistaţi (pe IT şi software – n.red.), este un talent natural al României, este un sector în care avem experienţă şi unde avem foarte mulţi oameni în companii mari, imense. Este mai bine să investim în asta decât în lucruri pe care nu le-am făcut niciodată“, a declarat Haber într-un interviu pentru ZF.

Wall Street ne informează că deschiderea unei francize poate fi una dintre cele mai importante decizii în viață unui antreprenor. Cu toate astea, de-a lungul anilor, numărul lanțurilor de magazine sau business-uri de afară deschise în România s-au dovedit pe de-o parte un succes, dar pe de altă parte un eșec total, lista fiind una destul de încărcată. 

Hotnews ne explică cum s-a ajuns ca Lotul 3 din A1 Oraștie – Sibiu să fie macinat de alunecari de teren, cât de serioase sunt riscurile pentru șoferi și cum explica autoritățile problemele de la viaductul Aciliu.  Lotul 3 al autostrăzii A1 Orăștie – Sibiu este poate cel mai problematic șantier de autostradă de până acum, măcinat de proleme de construcție, alunecări de teren, întârzieri, litigii. Început încă din iunie 2011, tronsonul lung de circa 22 de km trebuia să fie gata încă din primăvară lui 2013, dar din cauza întârzierilor acumulate a fost amânat cu un an, ca în cele din urmă să fie deschis traficului pe 14 noiembrie 2014, chiar cu două zile înaintea primului țur al alegerilor prezidențiale, în care premierul Ponta candida din pole-position. 

Prosport.ro ne informează că echipa de fotbal Steaua s-a calificat dramatic în turul III din preliminariile Ligii Campionilor, datorită victoriei cu 2-0 din tur. Miercuri seara, roş-albaştrii au fost învinşi cu 2-3 şi au tremurat serios la pauză, când adversara avea un avantaj de două goluri. Muniru şi Tade au fost marcatorii echipei lui Rădoi, în timp ce de la oaspeţi, Wesley a înscris de două ori, iar Bero o singură dată.

 

 

Cele mai citite

Accident suspect în apele teritoriale românești. O navă dinspre Ucraina a ciocnit un alt vas dar și-a continuat drumul până în Bulgaria

O navă care plecase din Ucraina, purtând pavilionul Insulelor Comore, a ciocnit un vas sub pavilionul Tanzaniei, în apele teritoriale românești, în dreptul orașului...

Noua lege a pensiilor. Ce venituri va avea un român care a muncit 35 de ani

Noua lege a pensiilor vine cu metode diferite de calcul a veniturilor persoanelor după retragerea din activitate. Românii care au cotizat timp de 35...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă