17.4 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Arestarea soților Nemeș va arunca în aer rețeaua demnitarilor mânjiți...

REVISTA PRESEI: Arestarea soților Nemeș va arunca în aer rețeaua demnitarilor mânjiți în afaceri cu motorină

Inundații, viituri, arestări de magistrați, politică, vizita vicepreședintelui american, Joe Biden, la București. Vă prezentăm principalel subiecte dezbătute, marți, în presa din România.

INFOGRAFIE Ameninţarea Dunării: care sunt zonele cele mai expuse la inundaţii, notează Adevărul. 62 de persoane şi-au pierdut viaţa, în ultimele zile, în urma celor mai grave inundaţii din ultimii 120 de ani în Serbia şi Bosnia-Herţegovina. MAE recomandă evitarea acestor zone. Viitura va intra joi şi în România, iar autorităţile se aşteaptă la ce e mai rău.

Tot în Adevărul mai citim despre Euroalegeri în România: dreapta răsfirată, mai puternică decât stânga unită. România va trimite la Bruxelles mai mulţi eurodeputaţi de dreapta, fie ei liberali sau populari, decât de stânga, conform unei analize estimative.

Arestarea soților Nemeș va arunca în aer rețeaua demnitarilor mânjiți în afaceri cu motorină, scrie Evenimentul zilei. Extrădarea din SUA şi arestarea a doi dintre cei mai căutaţi români, cuplul Dana (38 de ani) și Radu Nemeș (39 de ani) – cercetați pentru o evaziune fiscală de 16 milioane de euro – a redeschis ancheta procurorilor DNA într-un mod spectaculos. Radu este unul dintre apropiaţii a două personaje cheie în anchetele DNA: „dispărutul” Codruț Marta și Elan Schwartzenberg, și deține infomații despre unde se ascund aceștia.

Și Evz scrie despre inundații. Puhoiul uriaș a intrat în România. Harta localităților care vor fi lovite de viitură. Revărsările de ape care au făcut prăpăd în Serbia și Bosnia au umflat Dunărea. Hidrologii anunță depășirea cotelor de inundație. Joi va fi atins nivelul maxim. Autoritățile se tem că digurile nu vor rezista.Primarii fac stocuri de apă potabilă.

Primul mesaj al lui Joe Biden pentru România: „Ţările care nu au un stat de drept puternic şi un sistem judiciar independent sunt vulnerabile la tipul de acţiuni pe care le desfăşoară Rusia în Ucraina”, scrie Gândul.infoVenirea numărului doi din administraţia SUA la Bucureşti este cel mai important eveniment în relaţia americanilor cu România, din ultimii ani, în ce priveşte rangul diplomatic. Sosirea lui Joe Biden în România, la mai puţin de o săptămână după ce şeful NATO a venit şi el aici, are loc în contextul extrem de tensionat din regiune, pe fondul crizei dintre Ucraina şi Rusia. Ce intenţionează SUA să arate astfel României şi Ucrainei, dar şi ce teme va susţine vicepreşedintele SUA la Bucureşti aflaţi dintr-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistei Cătălina Mihai de la MEDIAFAX.

Tot în Gândul cititm că SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ROMÂNIA: Nisipul dus de către specialişti pe malul unui râu pentru îndiguiri, furat de localnici. Nisipul dus de către reprezentanţii Administraţiei Bazinale Argeş – Vedea pentru îndiguiri pe malul râului Păuleasca a fost furat de localnici din comuna argeşeană Mălureni, care au luat materialul nebăgat în saci şi l-au dus în curţi, pentru a-l folosi la construcţii.

Ex-director Mobil Oil: Fracturarea hidraulică nu poate fi făcută în siguranţă, titrează CotidianulDe la un manager de top al unei companii petroliere, cum este Louis Allstadt, ne-am putea aştepta să auzim doar laude legat fracturarea hidraulică. Cu toate astea, Allstadt, care a lucrat 31 de ani pentru Mobil Oil, parte a gigantului petrolier, cel mai mare din lume, Exxon Mobil, a luat de curând cuvântul în cadrul unei întâlniri a aleşilor din câteva comunităţi din statul New York, pentru a îi determina să nu permită începerea fracturării hidraulice în acest stat, ci să încurajeze, în schimb, energiile regenerabile.

JAF LA TRANSELECTRICA. MILIOANE DE LEI – ARUNCAȚI AIUREA PE SERVICII DE ÎNTREȚINERE, dezvăluie Curentul. Auditorii Curții de Conturi care au verificat activitatea de la Transelectrica în ultimii doi ani, au constatat prăduirea cu bună știință a bugetului companiei de stat de către conducerile care s-au perindat pe la vârful acestei companii. Așa cum am dezvăluit în ziarul Curentul, directorii și membrii Consiliului de supraveghere al companiei au apelat la numeroase artificii pentru a-și majora ilegal salariile și indemnizațiile de ședință, fapt constatat chiar de către Curtea de Conturi, într-un raport oficial privind cheltuirea bugetului Transelectrica. Iar asta nu e tot. Conducerea Transelectrica a contribuit, prin deciziile luate, nu numai la propria bunăstare ci și a clientelei racordate prin diferite contracte la banii companiei, după cum au descoperit auditorii Curții de Conturi.

EXCLUSIV Românii și-au făcut stocuri de benzină, scrie Capital. Creșterea prețurilor benzinei și motorinei cu 41 de bani de la 1 aprilie 2014, ca urmare a introducerii accizei de 7 eurocenți/litru de carburant, i-a împins pe români să-și facă stocuri de carburanți la finele lunii martie, cu câteva zile înainte de marea scumpire.

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...

FCU Craiova și FC Voluntari, în Liga a 2-a! Dinamo și FC Botoșani au prins barajul

FCU Craiova și FC Voluntari vor juca din sezonul viitor la matineu, în timp ce Dinamo și FC Botoșani au prins locurile de baraj,...

Mii de americani au vizitat Ambasada României din Washington, la Ziua Porților Deschise

Peste 3.000 de persoane au vizitat Ambasada României de la Washington, în ziua de sâmbătă, 11 mai 2024, a anunțat Ambasada României. Vizitele au...
Ultima oră
Pe aceeași temă