11.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: ABERAŢIE de România - I-am întrecut pe americani la numărul...

REVISTA PRESEI: ABERAŢIE de România – I-am întrecut pe americani la numărul de parlamentari

“Cum va arăta noul Parlament”, titrează Adevărul în ediţia de miercuri: “USL a obţinut două treimi din mandatele parlamentare şi are suficiente voturi necesare pentru modificarea Constituţiei.

USL a câştigat 58,63%% din voturile pentru Camera Deputaţilor şi 60,10% la Senat, după numărarea voturilor din toate secţiile, potrivit Biroului Electoral Central (BEC). ARD are 16,50% la Camera Deputaţilor şi 16,70% la Senat. Candidaţii PPDD pentru Senat au fost votaţi de 14,65% din alegători, în timp ce candidaţii pentru Camera Deputaţilor au obţinut 13,99%”.

“După ce preşedintele a făcut declaraţii regretabile. Antonescu: Băsescu a căutat în PSD persoane pentru funcţia de premier”, scrie şi Cotidianul: “Preşedintele Traian Băsescu a căutat în interiorul PSD persoane pentru a le propune funcţia de premier, dar pentru că ‘nu s-au putut înfiripa alte ipoteze’ îl va desemna pe Victor Ponta, a declarat, marţi seară, liderul PNL Crin Antonescu.

‘Traian Băsescu e un om inteligent, care înţelege repede, şi pesemne că a luat decizia, a căutat o altă variantă, a explorat alte posibilităţi. Nu le-a găsit, asta este părerea mea, a explorat alte ipoteze în afară de domnul Ponta pentru funcţia de premier. Nu s-au mai putut înfiripa alte ipoteze după acest rezultat şi sunt convins în acest moment că domnul Traian Băsescu îl va desemna pe Victor Ponta. Probabil că în câteva zile va căuta, să zicem aşa, condiţiile cosmetice ale unei asemenea desemnări după declaraţiile pe care nu l-a forţat nimeni să le facă, care rămân regretabile, dar care până la urmă contează mai puţin în faţa unei relaţii’, a spus Antonescu, la România Tv”.

Din Curentul aflăm că “I-am întrecut pe americani la numărul de parlamentari. Mulţumim USL!”: “Deşi se află la poli opuşi ca bogăţie şi număr de locuitori, România a ajuns să depăşească SUA în ceea ce priveşte numărul ‘aleşilor neamului’. Mulţumim USL pentru că am ajuns să spunem, măcar o dată în viaţă, că suntem mai ‘tari’ decât americanii, chiar dacă mulţi dintre români continuă să adoarmă cu gândul la ‘visul american’ din ce în ce mai îndepărtat pentru mulţi dintre ei.

În speranţa unei vieţi mai bune şi a unui viitor în care cetăţeanul să conteze în raporturile sale cu politicienii, românii votau în 2009, în cadrul unui referendum, ca numărul parlamentarilor să se reducă la 300 iar Parlamentul să devină unicameral. Au trecut trei ani de la acest vot iar acum nu avem 300 de parlamentari ci un număr dublu, întrucât ‘aleşii neamului’ au avut grijă să arunce la gunoi dorinţa celor 80% dintre românii care au votat schimbarea sistemului parlamentar”.

“ALEGERILE din fieful lui Dragnea – PE MÂNA JUSTIŢIEI!”, scrie şi Evenimentul zilei: Pentru neregulile constatate, ARD Teleorman a cerut renumărarea voturilor din peste 75% din secţiile de votare. Cererea a fost respinsă de BEC, deşi s-a depus dovada că procesele-verbale de consemnare a rezultatelor s-au semnat în alb.

Neregulile de la votare în judeţul condus de Liviu Dragnea au fost reclamate la Birourile Electorale şi la Parchete. Ultima sesizare făcută de ARD Teleorman este cea prin care a fost cerută renumărarea voturilor adunate în peste 75% din secţiile de votare din judeţ. Organizaţia a depus şi dovada faptului că cel puţin unele procese-verbale de consemnare a rezultatelor au fost semnate în alb, înainte de trecerea rezultatelor”.

Din Gândul aflăm că “România – Statele Unite: 588 – 535. ABERAŢIE: populaţia ţării scade, numărul de aleşi creşte cu 117”: “Noul Parlament al României va întrece, după numărul membrilor, Legislativul Statelor Unite ale Americii. SUA are 535 de membri în tot Congresul – 100 la Senat şi 435 la Camera Reprezentanţilor. În Legislativul 2012-2016 din România, numărul de aleşi va fi de 588 – 394 de deputaţi şi 176 de senatori, cu 117 mai mare decât în Parlamentul anterior. Cei 117 de aleşi în plus vor costa însă peste 32 de milioane de euro în următorii patru ani.

Un calcul simplu arată că pentru activitatea de parlamentar, aleşii primesc lunar, în funcţie de diferitele posturi pe care le ocupă în comisii sau în conducerea Legislativului, o indemnizaţie care variază între 4.570 şi 4.994 de lei. Făcând o medie, cuantumul indemnizaţiei totale a celor 117 de aleşi suplimentari din viitorul legislativ va fi de circa 559.494 de lei”.

Cele mai citite

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...
Ultima oră
Pe aceeași temă